Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilovaný pstruh

Grilovaný pstruh

Ingredience

4 pstruzi
sůl, pepř
2 šalotky
8 snítek čerstvého tymiánu
4 snítky rozmarýnu
5 stroužků česneku
2 limety
2 pomeranče
6 lžic olivového oleje
½ lžičky kurkumy
500 ml vody
1 citron
250 g celozrnného kuskusu
1 hrst čerstvé petrželky
½ granátového jablka

Postup přípravy

1. Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.

2. Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.

3. Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.

4. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.

TIP : jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus
VLÁKNINA - S vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu *

*uvedeného účinku se dosáhne při přívodu nejméně 10 g vlákniny z pšeničných otrub denně

Pomohl vám recept?

Další videorecepty