
Grilovaný pstruh
Postup přípravy
1. Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
2. Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
3. Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
4. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.
TIP : jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus
VLÁKNINA - S vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu *
*uvedeného účinku se dosáhne při přívodu nejméně 10 g vlákniny z pšeničných otrub denně