Grilovaný pstruh
Ingredience
4 | pstruzi |
sůl, pepř | |
2 | šalotky |
8 | snítek čerstvého tymiánu |
4 | snítky rozmarýnu |
5 | stroužků česneku |
2 | limety |
2 | pomeranče |
6 | lžic olivového oleje |
½ | lžičky kurkumy |
500 ml | vody |
1 | citron |
250 g | celozrnného kuskusu |
1 | hrst čerstvé petrželky |
½ | granátového jablka |
Postup přípravy
1. Pstruhy omyjte pod studenou tekoucí vodou a důkladně osušte. Osolte a opepřete zvenku i zevnitř.
2. Pstruhy naplňte šalotkou nakrájenou na půlměsíčky, tymiánem a rozmarýnem. Do každé ryby také přidejte pokrájený 1 stroužek česneku a nakonec limety a pomeranče nakrájené na kolečka.
3. Každého pstruha zakápněte lžící olivového oleje a dejte na gril. Přiklopte a grilujte podle velikosti pstruha 5 až 10 minut z každé strany.
4. Rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a přidejte prolisovaný stroužek česneku a kurkumu. Společně restujte 1 minutu. Přidejte vodu, kůru z 1 citronu, sůl a přiveďte k varu. Vsypte kuskus, 1 minutu povařte a nechte pod poklicí nabobtnat. Načechrejte vidličkou a vmíchejte šťávu z 1 citronu, granátové jablko a pokrájenou petrželku. Podávejte s grilovaným pstruhem.
TIP : jako přílohu vyzkoušejte celozrnný kuskus
VLÁKNINA - S vysokým obsahem vlákniny. Vláknina z pšeničných otrub přispívá k urychlení střevního tranzitu *
*uvedeného účinku se dosáhne při přívodu nejméně 10 g vlákniny z pšeničných otrub denně
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY