Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g lososa - filet s kůží
1 hrst kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř
300 g bulguru
750 ml zeleninového vývaru
250 g cherry rajčat
1 cuketa
1 paprika

Postup přípravy

Lososa očistěte a ponechte mu kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Otřete jej utěrkou, osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Troubu si předehřejte na 180 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a položte na něj filet z lososa. Zakápněte olivovým olejem a nahoru přidejte ještě nasekaný kopr. Pečte 15–20 minut a na posledních 5 min přepněte na gril a dogrilujte.

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Zeleninu si nakrájejte na kousky – cuketu na špalíčky, papriku na čtverečky a cherry rajčátka ponechte vcelku. Vše orestujte na lžíci olivového oleje. Na závěr přidejte bulgur a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu šťávy z citronu.

Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylým koprem.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty