×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Co budete potřebovat

300 g lososa - filet s kůží
1 hrst kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř
300 g bulguru
750 ml zeleninového vývaru
250 g cherry rajčat
1 cuketa
1 paprika

Jak na to?

Lososa očistěte a ponechte mu kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Otřete jej utěrkou, osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Troubu si předehřejte na 180 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a položte na něj filet z lososa. Zakápněte olivovým olejem a nahoru přidejte ještě nasekaný kopr. Pečte 15–20 minut a na posledních 5 min přepněte na gril a dogrilujte.

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Zeleninu si nakrájejte na kousky – cuketu na špalíčky, papriku na čtverečky a cherry rajčátka ponechte vcelku. Vše orestujte na lžíci olivového oleje. Na závěr přidejte bulgur a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu šťávy z citronu.

Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylým koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bez laktózy Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

300 g lososa - filet s kůží
1 hrst kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř
300 g bulguru
750 ml zeleninového vývaru
250 g cherry rajčat
1 cuketa
1 paprika

Jak na to?

Lososa očistěte a ponechte mu kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Otřete jej utěrkou, osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Troubu si předehřejte na 180 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a položte na něj filet z lososa. Zakápněte olivovým olejem a nahoru přidejte ještě nasekaný kopr. Pečte 15–20 minut a na posledních 5 min přepněte na gril a dogrilujte.

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Zeleninu si nakrájejte na kousky – cuketu na špalíčky, papriku na čtverečky a cherry rajčátka ponechte vcelku. Vše orestujte na lžíci olivového oleje. Na závěr přidejte bulgur a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu šťávy z citronu.

Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylým koprem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty