×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Co budete potřebovat

300 g lososa - filet s kůží
1 hrst kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř
300 g bulguru
750 ml zeleninového vývaru
250 g cherry rajčat
1 cuketa
1 paprika

Jak na to?

Lososa očistěte a ponechte mu kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Otřete jej utěrkou, osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Troubu si předehřejte na 180 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a položte na něj filet z lososa. Zakápněte olivovým olejem a nahoru přidejte ještě nasekaný kopr. Pečte 15–20 minut a na posledních 5 min přepněte na gril a dogrilujte.

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Zeleninu si nakrájejte na kousky – cuketu na špalíčky, papriku na čtverečky a cherry rajčátka ponechte vcelku. Vše orestujte na lžíci olivového oleje. Na závěr přidejte bulgur a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu šťávy z citronu.

Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylým koprem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaný losos se zeleninovým bulgurem 

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bez laktózy Tip týdne , Rajče
(0)

Co budete potřebovat

300 g lososa - filet s kůží
1 hrst kopru
1 lžíce olivového oleje
1 citron
sůl, pepř
300 g bulguru
750 ml zeleninového vývaru
250 g cherry rajčat
1 cuketa
1 paprika

Jak na to?

Lososa očistěte a ponechte mu kůži, filet bude lépe držet pohromadě. Otřete jej utěrkou, osolte, opepřete a pokapejte šťávou z citronu. Troubu si předehřejte na 180 °C. Do pekáčku vložte pečicí papír a položte na něj filet z lososa. Zakápněte olivovým olejem a nahoru přidejte ještě nasekaný kopr. Pečte 15–20 minut a na posledních 5 min přepněte na gril a dogrilujte.

Bulgur připravte podle návodu na obalu. Zeleninu si nakrájejte na kousky – cuketu na špalíčky, papriku na čtverečky a cherry rajčátka ponechte vcelku. Vše orestujte na lžíci olivového oleje. Na závěr přidejte bulgur a dobře promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte trochu šťávy z citronu.

Upečeného lososa uložte na bulgur, pokrm můžete dekorovat zbylým koprem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty