Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky

Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky

Ingredience

150 g pancetty
600 g vepřové panenky
75 g sušených fíků
200 ml kuřecího vývaru
200 ml suchého červeného vína
3 lžíce fíkového džemu
½ lžičky provensálského koření
3 lžíce brandy
2 lžíce másla
sůl, pepř
600 g brambor
2 lžíce olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku

Postup přípravy

1. Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2. V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3. Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.

Tip : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny

Pomohl vám recept?

Další videorecepty