Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky
Ingredience
150 g | pancetty |
600 g | vepřové panenky |
75 g | sušených fíků |
200 ml | kuřecího vývaru |
200 ml | suchého červeného vína |
3 | lžíce fíkového džemu |
½ | lžičky provensálského koření |
3 | lžíce brandy |
2 | lžíce másla |
sůl, pepř | |
600 g | brambor |
2 | lžíce olivového oleje |
4 | snítky čerstvého tymiánu |
4 | stroužky česneku |
Postup přípravy
1. Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2. V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3. Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.
Tip : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY