Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky

Co budete potřebovat

150 g pancetty
600 g vepřové panenky
75 g sušených fíků
200 ml kuřecího vývaru
200 ml suchého červeného vína
3 lžíce fíkového džemu
½ lžičky provensálského koření
3 lžíce brandy
2 lžíce másla
sůl, pepř
600 g brambor
2 lžíce olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku

Jak na to?

1. Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2. V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3. Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.

Tip : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilované vepřové medailonky s pečenými bramborovými chipsy a fíky

Hlavní chod Velmi snadné Maso Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

150 g pancetty
600 g vepřové panenky
75 g sušených fíků
200 ml kuřecího vývaru
200 ml suchého červeného vína
3 lžíce fíkového džemu
½ lžičky provensálského koření
3 lžíce brandy
2 lžíce másla
sůl, pepř
600 g brambor
2 lžíce olivového oleje
4 snítky čerstvého tymiánu
4 stroužky česneku

Jak na to?

1. Rozložte pancettu tak, aby se mírně překrývala. Položte vepřovou panenku na pancettu a opatrně ji zabalte. Za postupného otáčení grilujte na rozpáleném grilu 15 minut nebo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 30 minut.
2. V malém rendlíku smíchejte fíky s vývarem, vínem, džemem, provensálským kořením a brandy. Přiveďte k varu a nechte 20 minut redukovat na mírném ohni do husté omáčky. Nakonec vmíchejte máslo a dochuťte solí a pepřem.
3. Brambory omyjte a překrojte. Zakápněte olejem, osolte, opepřete, přidejte tymián a česnek. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C cca 15 minut.

Tip : maso a fíky tvoří neodolatelnou kombinaci
Vláknina – přirozený zdroj vlákniny

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty