Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Grilované pomeranče v rozmarýnovém cukru

Grilované pomeranče v rozmarýnovém cukru

Ingredience

4 pomeranče
4 snítky čerstvého rozmarýnu
50 g cukru krupice

Postup přípravy

1. Pomeranče ostrým nožem zbavte opatrně kůry. Nejprve uřízněte horní a spodní část tak, abyste viděli, kudy vedou jednotlivé měsíčky pomeranče a jak je kůra hrubá. Pak ji podélně odkrajujte, abyste lehce odkrojili i část dužiny. Zbude vám čistý a šťavnatý pomeranč.

2. Nadrobno nasekejte 3 snítky rozmarýnu a smíchejte s cukrem v misce.

3. Připravené pomeranče obalte v cukru.

4. Na rozpálený gril položte pomeranče a grilujte je, dokud cukr nezkaramelizuje.

5. Pomeranče pak vyndejte a rozkrojte napůl. Ozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu a můžete servírovat v horkém létě.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty