
Grilované pomeranče v rozmarýnovém cukru
Postup přípravy
1. Pomeranče ostrým nožem zbavte opatrně kůry. Nejprve uřízněte horní a spodní část tak, abyste viděli, kudy vedou jednotlivé měsíčky pomeranče a jak je kůra hrubá. Pak ji podélně odkrajujte, abyste lehce odkrojili i část dužiny. Zbude vám čistý a šťavnatý pomeranč.
2. Nadrobno nasekejte 3 snítky rozmarýnu a smíchejte s cukrem v misce.
3. Připravené pomeranče obalte v cukru.
4. Na rozpálený gril položte pomeranče a grilujte je, dokud cukr nezkaramelizuje.
5. Pomeranče pak vyndejte a rozkrojte napůl. Ozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu a můžete servírovat v horkém létě.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod