
Grilované kuřecí prso s tymiánem a citronem a grilovaným řeckým salátem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Citron BIO 2 ks
- Tymián čerstvý 10 g
- Olej olivový 5 plž
- Sůl 10 g
- Pepř 3 g
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Paprika červená 100 g
- Paprika žlutá 100 g
- Cibule červená 100 g
- Rajčata cherry 200 g
- Mini okurky 100 g
- Olivy černé 80 g
- Feta 100 g
- Oregano sušené
- Salát Little gem 1 ks
- Citron BIO 2 ks
- Tymián čerstvý 10 g
- Olej olivový 5 plž
- Sůl 10 g
- Pepř 3 g
- Kuřecí prsní řízky 4 ks
- Paprika červená 100 g
- Paprika žlutá 100 g
- Cibule červená 100 g
- Rajčata cherry 200 g
- Mini okurky 100 g
- Olivy černé 80 g
- Feta 100 g
- Oregano sušené
- Salát Little gem 1 ks
Příprava
- 1V misce smíchejte šťávu a najemno nastrouhanou kůru z omytého citronu, 10 g nasekaného tymiánu, 3 lžíce olivového oleje, 5 g soli a 2 g pepře. Očistěte 4 kuřecí prsní řízky, vložte je do marinády a nechte je alespoň 30 minut, ideálně 2–3 hodiny, odležet v lednici.
- 2Mezitím nakrájejte 100 g červené papriky, 100 g žluté papriky a 100 g červené cibule na větší kusy vhodné na gril. V celku nechte nebo jen lehce nařízněte 200 g cherry rajčat. Zeleninu grilujte při vyšší teplotě přibližně 3–4 minuty, dokud nezezlátne a lehce nezměkne.
- 3Ogrilovanou zeleninu nechte mírně zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte ji se 100 g nakrájených miniokurek, 80 g černých oliv a 100 g na kostičky nakrájené fety. Dochuťte 3 g sušeného oregana, 5 g soli, 1 g pepře, 2–3 lžícemi olivového oleje a šťávou z poloviny citronu.
- 4Celá kuřecí prsa grilujte na střední až vyšší teplotě v závislosti na jejich tloušťce přibližně 4–5 minut z každé strany dozlatova. Po ugrilování je nechte 2–3 minuty odpočívat a poté nakrájejte na plátky. Na talíř položte listy salátu Little gem, na ně naservírujte připravený salát z grilované zeleniny a navrch přidejte plátky šťavnatého kuřete. Chcete-li jídlu dodat svěží tečku, zkuste ke každé porci přidat půlku ogrilovaného citronu na zakápnutí.
- 1V misce smíchejte šťávu a najemno nastrouhanou kůru z omytého citronu, 10 g nasekaného tymiánu, 3 lžíce olivového oleje, 5 g soli a 2 g pepře. Očistěte 4 kuřecí prsní řízky, vložte je do marinády a nechte je alespoň 30 minut, ideálně 2–3 hodiny, odležet v lednici.
- 2Mezitím nakrájejte 100 g červené papriky, 100 g žluté papriky a 100 g červené cibule na větší kusy vhodné na gril. V celku nechte nebo jen lehce nařízněte 200 g cherry rajčat. Zeleninu grilujte při vyšší teplotě přibližně 3–4 minuty, dokud nezezlátne a lehce nezměkne.
- 3Ogrilovanou zeleninu nechte mírně zchladnout a nakrájejte na menší kousky. Smíchejte ji se 100 g nakrájených miniokurek, 80 g černých oliv a 100 g na kostičky nakrájené fety. Dochuťte 3 g sušeného oregana, 5 g soli, 1 g pepře, 2–3 lžícemi olivového oleje a šťávou z poloviny citronu.
- 4Celá kuřecí prsa grilujte na střední až vyšší teplotě v závislosti na jejich tloušťce přibližně 4–5 minut z každé strany dozlatova. Po ugrilování je nechte 2–3 minuty odpočívat a poté nakrájejte na plátky. Na talíř položte listy salátu Little gem, na ně naservírujte připravený salát z grilované zeleniny a navrch přidejte plátky šťavnatého kuřete. Chcete-li jídlu dodat svěží tečku, zkuste ke každé porci přidat půlku ogrilovaného citronu na zakápnutí.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.