Grilovaná vepřová pečeně s medem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit. Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty. Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte. Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete. Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Co budete potřebovat
Jak na to?
Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit. Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty. Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte. Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete. Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio