
Grilovaná vepřová pečeně s medem
Ingredience
800 g | vepřové pečeně |
3 lžíce | medu |
sůl | |
pepř | |
2 | větvičky rozmarýnu |
kousek čerstvého zázvoru | |
4 | lžíce sojové omáčky |
4 | lžíce bílého suchého vína |
kousek slaniny na potření grilu | |
olivový olej | |
2 | mrkve |
1 | cuketa |
1 | žampionů |
4 stonky | řapíkatého celeru |
ploché fazolové lusky | |
čerstvá bazalka na ozdobení |
Postup přípravy
Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit. Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty. Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte. Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete. Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.