Grilovaná vepřová pečeně s medem
Ingredience
800 g | vepřové pečeně |
3 lžíce | medu |
sůl | |
pepř | |
2 | větvičky rozmarýnu |
kousek čerstvého zázvoru | |
4 | lžíce sojové omáčky |
4 | lžíce bílého suchého vína |
kousek slaniny na potření grilu | |
olivový olej | |
2 | mrkve |
1 | cuketa |
1 | žampionů |
4 stonky | řapíkatého celeru |
ploché fazolové lusky | |
čerstvá bazalka na ozdobení |
Postup přípravy
Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit. Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty. Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte. Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete. Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY