Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g vepřové pečeně
3 lžíce medu
sůl
pepř
2 větvičky rozmarýnu
kousek čerstvého zázvoru
4 lžíce sojové omáčky
4 lžíce bílého suchého vína
kousek slaniny na potření grilu
olivový olej
2 mrkve
1 cuketa
1 žampionů
4 stonky řapíkatého celeru
ploché fazolové lusky
čerstvá bazalka na ozdobení

Postup přípravy

Do pekáče dejte trochu medu, čerstvého rozmarýnu, pepře a pár kapek olivového oleje. Pekáč položte na méně rozpálenou část grilu a marinádu nechte krátce povařit. Očištěné plátky vepřové pečeně z obou stran osolte, opepřete a pokapte olivovým olejem. Rošt grilu potřete kouskem oravské slaniny. Maso zprudka grilujte z obou stran zhruba 2 minuty, poté vložte do připraveného pekáčku a nechte pozvolna marinovat na kraji grilu asi 3 minuty. Zeleninu nakrájejte na kousky (tvrdší mrkev a celer na tenké plátky, měkčí cuketu na plátky silnější, žampiony krájíme na čtvrtinky a lusky na cca 5cm kousky). Z alobalu vytvořte kapsu, do které nakrájenou zeleninu vložíte. Posypte na kostičky nakrájeným zázvorem a dochuťte sojovou omáčkou, bílým vínem, osolte a opepřete. Alobalovou kapsu pevně uzavřete a grilujte na rozpáleném grilu do té doby, než se balíček nafoukne do maxima.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty