×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Grilovaná pražma se zeleninou
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Východoevropská , Grilování ,

Grilovaná pražma se zeleninou

Co budu potřebovat

1 kg pražmy královské
2 citrony, šťáva vymačkaná
sůl
mletý bílý pepř
olivový olej na zastříknutí
svazek petrželky
3–4 stroužky česneku, rozmělněné
4 masitá rajčata, na měsíčky
1 okurka, na kolečka
2 papriky, na proužky

Jak na to?

Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Pak ryby z obou stran důkladně potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete a zastříkněte olejem. Pozvolna je z obou stran grilujte asi 15 minut.
Zhruba 100 ml oleje si dejte do misky, přidejte k němu nasekanou petrželku a rozmělněné stroužky česneku. Hotové ryby potřete připravenou směsí a podávejte s pokrájenou zeleninou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pašticada

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Kuřecí stehna plněná špenátem a sýrem

    Hlavní chod 15 minut
  • Segedínský guláš

    Hlavní chod 60 minut