×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaná pražma se zeleninou

Co budete potřebovat

1 kg pražmy královské
2 citrony, šťáva vymačkaná
sůl
mletý bílý pepř
olivový olej na zastříknutí
svazek petrželky
3–4 stroužky česneku, rozmělněné
4 masitá rajčata, na měsíčky
1 okurka, na kolečka
2 papriky, na proužky

Jak na to?

Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Pak ryby z obou stran důkladně potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete a zastříkněte olejem. Pozvolna je z obou stran grilujte asi 15 minut.
Zhruba 100 ml oleje si dejte do misky, přidejte k němu nasekanou petrželku a rozmělněné stroužky česneku. Hotové ryby potřete připravenou směsí a podávejte s pokrájenou zeleninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná pražma se zeleninou

Hlavní chod Snadné Východoevropská Grilování Grilování Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 kg pražmy královské
2 citrony, šťáva vymačkaná
sůl
mletý bílý pepř
olivový olej na zastříknutí
svazek petrželky
3–4 stroužky česneku, rozmělněné
4 masitá rajčata, na měsíčky
1 okurka, na kolečka
2 papriky, na proužky

Jak na to?

Vykuchané ryby omyjte, osušte a na bocích několikrát nařízněte. Pak ryby z obou stran důkladně potřete citronovou šťávou, osolte, opepřete a zastříkněte olejem. Pozvolna je z obou stran grilujte asi 15 minut.
Zhruba 100 ml oleje si dejte do misky, přidejte k němu nasekanou petrželku a rozmělněné stroužky česneku. Hotové ryby potřete připravenou směsí a podávejte s pokrájenou zeleninou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ