×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Další recepty a články

Grilované kuře
Grilované kuře
Grilované kuře
Grilované kuře
Špízy z kuliček z mletého masa
Špízy z kuliček z...
Špízy z kuliček z mletého masa
Špízy z kuliček z mletého masa
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se...
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda...
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
sůl
pepř
4 stroužky česneku
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
svazek čerstvé majoránky
zakysaná smetana

Jak na to?

Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.

1) Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.

2) Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.

Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Grilování Grilování Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 4 (35)
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů.

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
sůl
pepř
4 stroužky česneku
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
svazek čerstvé majoránky
zakysaná smetana

Jak na to?

Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.

1) Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.

2) Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.

Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilované kuře
Grilované kuře
Grilované kuře
Grilované kuře
Špízy z kuliček z mletého masa
Špízy z kuliček z mletého masa
Špízy z kuliček z mletého masa
Špízy z kuliček z mletého masa
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Melounový salát se sýrem feta
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem
Osvěžující limonáda s ginem

Inspirujte se podobnými recepty