×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
sůl
pepř
4 stroužky česneku
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
svazek čerstvé majoránky
zakysaná smetana

Jak na to?

Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.

1) Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.

2) Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.

Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Hlavní chod Snadné Česká Grilování Grilování Grilování , Majoránka Magazín 7/2013
Průměrné hodnocení 4 (36)
Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů.

Co budete potřebovat

4 plátky krkovice
sůl
pepř
4 stroužky česneku
Na marinádu:
100 g másla
300 ml černého piva
1 lžička drceného kmínu
1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
svazek čerstvé majoránky
zakysaná smetana

Jak na to?

Typicky česká kombinace česneku a piva na marinádu pro grilovanou krkovici uspokojí chuťové buňky nejen mužské poloviny gurmánů. Milovníci šťavnatých grilovaných vepřových steaků si přijdou na své u tohoto receptu, který jsme pro vás připravili.

1) Nejprve si připravte marinádu. Rozehřejte máslo v pánvi s vyšším okrajem, přidejte pivo, promíchejte, a poté odstavte. Dále do pánve přidejte drcený kmín, strouhaný zázvor a nasekanou majoránku a důkladně zamíchejte.

2) Krkovice zlehka naklepejte a z obou stran osolte, opepřete a potřete lisovaným česnekem. Poté vložte maso do marinády nejlépe tak, aby bylo celé ponořené, a vložte jej přes noc do chladničky. Přibližně hodinu před grilování vyjměte marinované maso z chladničky a nechte jej ještě odpočívat při pokojové teplotě. Po uplynutí této doby vložte maso na rozpálený gril a grilujte přibližně 3 až 4 minuty z obou stran. Doba grilování záleží na velikosti žáru vašeho grilu. Potírejte maso během grilování zbylou marinádou. Podávejte s ochucenou smetanou.

Doporučujeme maso nejprve zprudka ogrilovat přibližně minutu z každé strany, a poté jej dogrilovat nad menším žárem. Maso se tím pádem ihned zatáhne a udrží v sobě šťávu, čímž se velmi zjemní jeho chuť. Doporučujeme také nechat grilované maso těsně po sejmutí z grilu přibližně 3 minuty odpočinout. Zabráníte tak vytečení veškeré šťávy při prvním říznutí do masa. Jako nápoj doporučujeme vychlazené pivo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty