×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Grilovaná krkovice s bylinkovou solí

Co budete potřebovat

600 g krkovice vcelku
olivový olej
Bylinkový sůl:
100 g hrubozrnné mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
2 snítky petržele

Jak na to?

Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.

Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovice s bylinkovou solí

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování
(0)

Co budete potřebovat

600 g krkovice vcelku
olivový olej
Bylinkový sůl:
100 g hrubozrnné mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
2 snítky petržele

Jak na to?

Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.

Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ