Grilovaná krkovice s bylinkovou solí
Co budete potřebovat
Jak na to?
Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.
Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Grilovaná krkovice s bylinkovou solí
Co budete potřebovat
Jak na to?
Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.
Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio