Grilovaná krkovice s bylinkovou solí
Ingredience
600 g | krkovice vcelku |
olivový olej | |
Bylinkový sůl: | |
---|---|
100 g | hrubozrnné mořské soli |
2 | snítky rozmarýnu |
2 | snítky tymiánu |
2 | snítky bazalky |
2 | snítky petržele |
Postup přípravy
Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.
Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY