×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Grilovaná krkovice s bylinkovou solí

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Grilovaná krkovice s bylinkovou solí

Co budete potřebovat

600 g krkovice vcelku
olivový olej
Bylinkový sůl:
100 g hrubozrnné mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
2 snítky petržele

Jak na to?

Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.

Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Grilovaná krkovice s bylinkovou solí

Hlavní chod Velmi snadné Maso Grilování Bazalka , Rozmarýn , Tymián , Petržel kadeřavá
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

600 g krkovice vcelku
olivový olej
Bylinkový sůl:
100 g hrubozrnné mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
2 snítky petržele

Jak na to?

Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.

Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.