Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g krkovice vcelku
olivový olej
Bylinkový sůl:
100 g hrubozrnné mořské soli
2 snítky rozmarýnu
2 snítky tymiánu
2 snítky bazalky
2 snítky petržele

Postup přípravy

Krkovici vyndejte z lednici asi 1-2 před grilováním, aby neutrpělo teplotní šok. Rozpalte gril. Do stolního mixéru vložte sůl, tymián a rozmarýn zbavený dřevnatých stonků a ostatní bylinky. Mixujte dokud sůl nezíská jemnější strukturu a všechny chutě se propojí. Krkovici posolte ze všech stran bylinkovou solí a lehce potřete olivovým olejem. Maso vložte na gril na přímý žár a opékejte ze všech stran cca 5 minut, pak krkovici stáhněte mimo přímý žár a zakryjte poklopem. Grilujte přibližně dalších 25 minut. Maso průběžně otáčejte, aby se grilovalo rovnoměrně. Hotové maso stáhněte z grilu a nechte pár minut odpočinout. Krkovici nakrájejte na tenké plátky a podávejte ideálně se zeleninovým salátem.

Tip: Zbylou sůl uchovejte v uzavřené skleničce a použít ji můžete třeba i na grilovanou zeleninu nebo pečené brambory.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty