Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Fritáta se žampiony

Fritáta se žampiony

Ohnivé Španělsko nabízí přímořská letoviska, hory i nekonečné večery v rytmu flamenka. Než odjedete na dovolenou, vyzkoušejte uvařit místní speciality u vás v kuchyni a vychutnejte si je jako temperamentní Španělé – v dobré společnosti a s požitkem.

Ingredience

200 g žampionů
2 lžíce česnekového oleje
sůl
pepř
5 vajec
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Nakrájené žampiony pokapejte česnekovým olejem, osolte a opepřete.
2. Rozšlehejte vejce a smíchejte je se žampiony.
3. Rozehřejte slunečnicový olej, přidejte směs a 5 minut opékejte.
4. Když vejce začnou tuhnout, přiklopte pánev talířem a fritátu na něj překlopte.
5. Vraťte fritátu do pánve neopečenou stranou a 5 minut opékerjte z druhé strany. 

Pomohl vám recept?

Další videorecepty