×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Francouzský toust s jablky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Francouzský toust s jablky

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský toust s jablky

Snídaně Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty