×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Francouzský toust s jablky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Francouzský toust s jablky

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský toust s jablky

Snídaně Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty