Francouzský toust s jablky
Ingredience
2 jablka | |
4 lžíce másla | |
2 lžíce třtinového cukru | |
½lžičky skořice | |
60 ml vody | |
2 vejce | |
60 ml mléka | |
6 toastů | |
zakysaná smetana |
Postup přípravy
Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.
V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY