×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Francouzský toust s jablky

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Francouzský toust s jablky

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský toust s jablky

Snídaně Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty