×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Francouzský toust s jablky

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Francouzský toust s jablky

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Francouzský toust s jablky

Snídaně Velmi snadné Francouzská Sladká jídla Tip týdne
(0)

Co budete potřebovat

2 jablka
4 lžíce másla
2 lžíce třtinového cukru
½lžičky skořice
60 ml vody
2 vejce
60 ml mléka
6 toastů
zakysaná smetana

Jak na to?

Nejprve si připravíme jablka. V pánvi rozpustíme 2 lžíce másla, přidáme jablka nakrájená na plátky, třtinový cukr, skořici a vodu, přivedeme k varu a na malém plameni necháme táhnout asi 10 minut, až vše zkaramelizuje a zhoustne. Poté sundáme z plotny.

V hlubokém talíři si rozšleháme vejce a mléko. Plátky toastu do směsi postupně ponoříme, aby se z obou stran nasákly. Mezitím si v pánvi necháme rozpustit zbytek másla a všechny plátky z obou stran dozlatova osmažíme. Trvá to 2 minuty na každé straně. Opečené plátky toastů rozdělíme na dva talíře, polijeme je karamelem s jablky a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Inspirujte se podobnými recepty