Focaccia se šalvejí
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout.
3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Focaccia se šalvejí
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout.
3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio