×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Focaccia se šalvejí

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Bramborové noky rychle
Bramborové noky...
Bramborové noky rychle
Bramborové noky rychle
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z...
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu

Focaccia se šalvejí

Co budete potřebovat

21 g (půl kostky) čerstvého droždí
3 lžíce olivového oleje + navíc
5 hrnku bílé chlebové mouky (cca 600 g)
2 lžičky soli
1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
Na posypání a pomazání:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nasekané
10 lístku čerstvé šalvěje

Jak na to?

1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout.
3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Focaccia se šalvejí

Příloha Náročné Italská Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

21 g (půl kostky) čerstvého droždí
3 lžíce olivového oleje + navíc
5 hrnku bílé chlebové mouky (cca 600 g)
2 lžičky soli
1 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
Na posypání a pomazání:
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku, nasekané
10 lístku čerstvé šalvěje

Jak na to?

1. Droždí rozmíchejte se třemi lžícemi vlažné vody, když je zcela rozetřené, přilijte dalších 270–320 ml vlažné vody, promíchejte a přidejte olej. Mouku se solí prosejte do mísy, přidejte tekutinu s droždím a vypracujte měkké těsto. Na lehce pomoučené pracovní ploše těsto 8–10 minut hněťte, aby bylo krásně vláčné a pružné. Pak jej dejte do olejem vymazané mísy, seshora potřete olejem, zakryjte utěrkou a nechte hodinu a půl kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit objem.
2. Těsto vyklopte na pracovní plochu a opatrně do něj zapracujte nasekanou šalvěj. Pak ho rozdělte na dva bochníky, vyválejte do placek o průměru 25 cm, přendejte na plech vyložený pečicím papírem lehce potřeným olejem a nechte další půlhodinu kynout.
3. Pak do placek udělejte prsty hluboké důlky a nechte opět půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 200 °C. Nakonec chleby potřete olivovým olejem, zasypte česnekem a lístky šalvěje a dejte na 25 až 30 minut péct do předehřáté trouby. Vyndejte, nechte lehce zchladnout a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Domácí bramborový chléb s...
Bramborové noky rychle
Bramborové noky rychle
Bramborové noky rychle
Bramborové noky rychle
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu
Domácí pečivo z těsta na pizzu

Inspirujte se podobnými recepty