×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fermentovaná zelenina

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Fermentovaná zelenina

Co budete potřebovat

sůl
nové koření
bobkový list
hořčičné semínko
Směs zeleniny
květák
mrkev
brokolice
červená paprika
červené zelí
jarní cibulka
může být i chilli paprička

Jak na to?

Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač-
nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fermentovaná zelenina

Příloha Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Chilli paprička Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
Průměrné hodnocení 3 (2)
Zelenina, která projde mléčným kvašením, tzv. fermentací, je pro náš organismus důležitým zdrojem přírodních probiotik, látek, které zlepšují trávení a posilují imunitu organismu. Je to také velmi chutný způsob, jak si dopřát pořádnou dávku zdravé vlákniny.  

Co budete potřebovat

sůl
nové koření
bobkový list
hořčičné semínko
Směs zeleniny
květák
mrkev
brokolice
červená paprika
červené zelí
jarní cibulka
může být i chilli paprička

Jak na to?

Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač-
nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty