Fermentovaná zelenina
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač-
nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Fermentovaná zelenina
Co budete potřebovat
Jak na to?
Připravte si solný nálev v poměru 20 g soli na 1 litr převařené vody.
Na dno čisté, nejlépe vyvařené sklenice dejte nové koření a bobkový list. Naplňte pečlivě vyčištěnou zeleninou tak, aby u hrdla sklenice zůstaly 2 cm volné.
Zalijte solným nálevem, aby byla všechna zelenina ponořená. Pokud vám některé kousky zeleniny stále vyplavávají, můžete je zatížit například skleněným víčkem od zavařovací sklenice nebo dokonale vyčištěným kamenem. Přiklopte víčkem a nechte zeleninu kvasit na tmavším místě se stabilní teplotou kolem 20 °C. Zač-
nou se tvořit bublinky a může se stát, že nálev trochu vyteče. Proto je lepší po tuto dobu nechat sklenici stát na plechu nebo na větším talíři.
Zhruba po šesti dnech bouřlivé kvašení ustane a sklenici můžete přesunout do ledničky. V chladu vydrží i několik měsíců.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio