×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fazolová polévka se slaninou

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Fazolová polévka se slaninou

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fazolová polévka se slaninou

Polévka Snadné Vaření Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty