×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Fazolová polévka se slaninou

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Fazolová polévka se slaninou

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fazolová polévka se slaninou

Polévka Snadné Vaření Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 3.7 (19)

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...

Inspirujte se podobnými recepty