Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHustá fazolová polévka se slaninou
Albert logoAlbert logo
  • Hustá fazolová polévka se slaninou
Hustá fazolová polévka se slaninou

Hustá fazolová polévka se slaninou

Polévka z bílých fazolí s poctivou dávkou zeleniny a křupavou slaninou zasytí i zahřeje na duši.
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Polévka

Ingredience4 porce

4 porce
  • Fazole bílé 500 g
  • Slanina vcelku 150 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Sůl
  • Pepř
  • Omáčka rajčatová 400 g
  • Fazole bílé 500 g
  • Slanina vcelku 150 g
  • Olej olivový 2 plž
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Vývar kuřecí 1 l
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Sůl
  • Pepř
  • Omáčka rajčatová 400 g

Příprava

1
Fazole je potřeba připravit den předem. Propláchněte je vodou a nechte přes noc namočené, aby do sebe vodu dostatečně absorbovaly.
2
Nakrájejte 150 g slaniny na kostičky. V hrnci ji opečte dokřupava a poté ji vysušte na papírové utěrce od přebytečné mastnoty.
3
Do hrnce dejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm 2 cibule, 2 mrkve a 2 řapíky celeru. To vše nakrájené na malé kostičky. Opékejte doměkka a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Po 1 minutě zalijte vše 1 litrem vývaru a nechte přibližně 1 hodinu lehce probublávat na mírném stupni ohřevu.
4
Polovinu polévky odeberte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte 400 g rajčatového pyré a 3/4 slaniny. Můžete dochutit ještě solí a pepřem a 5 minut nechte mírně povařit. Servírujte do talířů a ozdobte zbývající slaninou. Ať vám chutná.
1
Fazole je potřeba připravit den předem. Propláchněte je vodou a nechte přes noc namočené, aby do sebe vodu dostatečně absorbovaly.
2
Nakrájejte 150 g slaniny na kostičky. V hrnci ji opečte dokřupava a poté ji vysušte na papírové utěrce od přebytečné mastnoty.
3
Do hrnce dejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm 2 cibule, 2 mrkve a 2 řapíky celeru. To vše nakrájené na malé kostičky. Opékejte doměkka a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Po 1 minutě zalijte vše 1 litrem vývaru a nechte přibližně 1 hodinu lehce probublávat na mírném stupni ohřevu.
4
Polovinu polévky odeberte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte 400 g rajčatového pyré a 3/4 slaniny. Můžete dochutit ještě solí a pepřem a 5 minut nechte mírně povařit. Servírujte do talířů a ozdobte zbývající slaninou. Ať vám chutná.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat fazolovou polévku zdravější
    Zkuste si uvařit veganskou fazolovou polévku. Místo slaniny použijte uzené tofu a slepičí vývar zaměňte za zeleninový.
  • Co byste o fazolích měli vědět
    Aby byly fazole lépe stravitelné, je vhodné při jejich vaření přidat do vody bobkový list. Fazole jsou výborným zdrojem rostlinných bílkovin.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.