×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Fazolová polévka se slaninou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Fazolová polévka se slaninou

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Fazolová polévka se slaninou

Polévka Snadné Vaření Rajče Magazín 4/2015
Průměrné hodnocení 4 (24)

Co budete potřebovat

500 g bílých fazolí
150 g slaniny , na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená nadrobno
2 menší mrkve , nakrájené na kostičky
2 řapíky celeru, na kostičky
2 stroužky česneku, prolisované
1 litr slepičího vývaru BASIC
sůl a mletý pepř
400 g rajčatové omáčky nebo pyré BASIC

Jak na to?

Fazole propláchněte, nechte je přes noc namočené. Slaninu opečte v hrnci dokřupava a nechte okapat na papírové utěrce. Do hrnce přilijte olej a opékejte na něm cibuli, mrkev a celer asi 5 minut doměkka. Pak přidejte česnek, míchejte další minutu a zalijte vývarem. Fazole vsypte do hrnce a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte hodinu probublávat. Osolte a opepřete. Polovinu polévky odeberte a rozmixujte dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte rajčatovou omáčku a tři čtvrtiny slaniny. Dosolte, opepřete a ještě 5 minut prohřívejte. Rozlijte do talířů a ozdobte zbývající slaninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty