Hustá fazolová polévka se slaninou
Co budete potřebovat na polévku z bílých fazolí
500 g | bílých fazolí |
150 g | slaniny , na kostičky |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule, nakrájená nadrobno |
2 | menší mrkve , nakrájené na kostičky |
2 | řapíky celeru, na kostičky |
2 | stroužky česneku, prolisované |
1 | litr slepičího vývaru BASIC |
sůl a mletý pepř | |
400 g | rajčatové omáčky nebo pyré BASIC |
Jak udělat fazolovou polévku zdravější
Recept jak na polévku z bílých fazolí
- Fazole je potřeba připravit den předem. Propláchněte je vodou a nechte přes noc namočené, aby do sebe vodu dostatečně absorbovaly.
- Nakrájejte 150 g slaniny na kostičky. V hrnci ji opečte dokřupava a poté ji vysušte na papírové utěrce od přebytečné mastnoty.
- Do hrnce dejte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm 2 cibule, 2 mrkve a 2 řapíky celeru. To vše nakrájené na malé kostičky. Opékejte doměkka a poté přidejte 2 prolisované stroužky česneku. Po 1 minutě zalijte vše 1 litrem vývaru a nechte přibližně 1 hodinu lehce probublávat na mírném stupni ohřevu.
- Polovinu polévky odeberte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Pyré vraťte ke zbytku polévky, přidejte 400 g rajčatového pyré a 3/4 slaniny. Můžete dochutit ještě solí a pepřem a 5 minut nechte mírně povařit. Servírujte do talířů a ozdobte zbývající slaninou. Ať vám chutná.
Co byste o polévce z bílých fazolí měli vědět
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY