Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou

Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou

EntrecoteALBERT EXCELLENTPŮVOD: JIŽNÍ AMERIKADOBA ZRÁNÍ: MIN. 30 DNÍVykrajuje se ze hřbetu, střední části vysokého roštěnce, a má výrazné tukové mramorování, které mu dává charakteristickou chuť. Právě podle tukového oka získal anglické označení rib eye. Ze steaků je nejšťavnatější a hodí se na rychlé grilování při vysoké teplotě.

Ingredience

2 svazky čerstvého koriandru
1 limeta
1 šalotka
2 chilli papričky
120 ml olivového oleje
sůl
pepř
2 žluté papriky
1 červená paprika
2 stroužky česneku
120 g másla
1⁄2 lžičky římského kmínu
1 snítka čerstvého tymiánu
100 ml bílého vína
4 entrecote steaky Albert Excellent
100 g špeku
4 tortilly
250 g zakysané smetany

Postup přípravy

1. Nasekejte lístky koriandru, z limety vymačkejte šťávu a dejte do misky. Oloupanou šalotku a 1 chilli papričku zbavenou semínek nakrájejte najemno a vše smíchejte v misce s olivovým olejem, osolte a opepřete.

2. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na 1cm proužky. Chilli papričku zbavte jádřince a nakrájejte na tenká kolečka. Oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky a lehce v pánvi orestujte na 20 g rozehřátého másla. Přidejte připravené papriky, chilli papričku, římský kmín, lístky tymiánu a 3–4 minuty opékejte. Osolte, opepřete, přilijte víno a 10 minut duste.

3. Do steaků pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce je potřete zbytkem olivového oleje. Položte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.

4. Tortilly z obou stran opečte na grilu a podávejte s masem nakrájeným na plátky, koriandrovou salsou a zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty