
Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou
Ingredience
2 | svazky čerstvého koriandru |
1 | limeta |
1 | šalotka |
2 | chilli papričky |
120 ml | olivového oleje |
sůl | |
pepř | |
2 | žluté papriky |
1 | červená paprika |
2 | stroužky česneku |
120 g | másla |
1⁄2 | lžičky římského kmínu |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
100 ml | bílého vína |
4 | entrecote steaky Albert Excellent |
100 g | špeku |
4 | tortilly |
250 g | zakysané smetany |
Postup přípravy
1. Nasekejte lístky koriandru, z limety vymačkejte šťávu a dejte do misky. Oloupanou šalotku a 1 chilli papričku zbavenou semínek nakrájejte najemno a vše smíchejte v misce s olivovým olejem, osolte a opepřete.
2. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na 1cm proužky. Chilli papričku zbavte jádřince a nakrájejte na tenká kolečka. Oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky a lehce v pánvi orestujte na 20 g rozehřátého másla. Přidejte připravené papriky, chilli papričku, římský kmín, lístky tymiánu a 3–4 minuty opékejte. Osolte, opepřete, přilijte víno a 10 minut duste.
3. Do steaků pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce je potřete zbytkem olivového oleje. Položte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.
4. Tortilly z obou stran opečte na grilu a podávejte s masem nakrájeným na plátky, koriandrovou salsou a zakysanou smetanou.