Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou

Co budete potřebovat

2 svazky čerstvého koriandru
1 limeta
1 šalotka
2 chilli papričky
120 ml olivového oleje
sůl
pepř
2 žluté papriky
1 červená paprika
2 stroužky česneku
120 g másla
1⁄2 lžičky římského kmínu
1 snítka čerstvého tymiánu
100 ml bílého vína
4 entrecote steaky Albert Excellent
100 g špeku
4 tortilly
250 g zakysané smetany

Jak na to?

1. Nasekejte lístky koriandru, z limety vymačkejte šťávu a dejte do misky. Oloupanou šalotku a 1 chilli papričku zbavenou semínek nakrájejte najemno a vše smíchejte v misce s olivovým olejem, osolte a opepřete.

2. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na 1cm proužky. Chilli papričku zbavte jádřince a nakrájejte na tenká kolečka. Oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky a lehce v pánvi orestujte na 20 g rozehřátého másla. Přidejte připravené papriky, chilli papričku, římský kmín, lístky tymiánu a 3–4 minuty opékejte. Osolte, opepřete, přilijte víno a 10 minut duste.

3. Do steaků pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce je potřete zbytkem olivového oleje. Položte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.

4. Tortilly z obou stran opečte na grilu a podávejte s masem nakrájeným na plátky, koriandrovou salsou a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Entrecote s koriandrovou salsou a dušenou paprikou

Hlavní chod Snadné Maso Magazín 5/2021 Počet porcí: 4
(0)
EntrecoteALBERT EXCELLENTPŮVOD: JIŽNÍ AMERIKADOBA ZRÁNÍ: MIN. 30 DNÍVykrajuje se ze hřbetu, střední části vysokého roštěnce, a má výrazné tukové mramorování, které mu dává charakteristickou chuť. Právě podle tukového oka získal anglické označení rib eye. Ze steaků je nejšťavnatější a hodí se na rychlé grilování při vysoké teplotě.

Co budete potřebovat

2 svazky čerstvého koriandru
1 limeta
1 šalotka
2 chilli papričky
120 ml olivového oleje
sůl
pepř
2 žluté papriky
1 červená paprika
2 stroužky česneku
120 g másla
1⁄2 lžičky římského kmínu
1 snítka čerstvého tymiánu
100 ml bílého vína
4 entrecote steaky Albert Excellent
100 g špeku
4 tortilly
250 g zakysané smetany

Jak na to?

1. Nasekejte lístky koriandru, z limety vymačkejte šťávu a dejte do misky. Oloupanou šalotku a 1 chilli papričku zbavenou semínek nakrájejte najemno a vše smíchejte v misce s olivovým olejem, osolte a opepřete.

2. Papriky zbavte jádřince a nakrájejte na 1cm proužky. Chilli papričku zbavte jádřince a nakrájejte na tenká kolečka. Oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky a lehce v pánvi orestujte na 20 g rozehřátého másla. Přidejte připravené papriky, chilli papričku, římský kmín, lístky tymiánu a 3–4 minuty opékejte. Osolte, opepřete, přilijte víno a 10 minut duste.

3. Do steaků pokojové teploty vetřete sůl, pepř a lehce je potřete zbytkem olivového oleje. Položte na rozpálený, špekem potřený grilovací rošt a pečte z každé strany 2,5–6 minut. Záleží na velikosti masa a stupni propečení, který preferujete. Poté zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočinout.

4. Tortilly z obou stran opečte na grilu a podávejte s masem nakrájeným na plátky, koriandrovou salsou a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty