×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Džem z rebarbory a jahod
60 minut , Svačina , Velmi snadné , Zavařeniny ,

Džem z rebarbory a jahod

Co budu potřebovat

700 g jahod Nyní v akci
700 g rebarbory
500 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu Nyní v akci

Jak na to?

Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky. Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut. Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli. Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %
  • současná cena: 39,90 cena před slevou: 49,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj