Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Džem z rebarbory a jahod

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Džem z rebarbory a jahod

Co budete potřebovat

700 g jahod
700 g rebarbory
500 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky. Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut. Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli. Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Džem z rebarbory a jahod

Svačina Velmi snadné Zavařeniny Jahodník měsíční Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 5 skleniček po 250 ml
Průměrné hodnocení 3 (19)

Co budete potřebovat

700 g jahod
700 g rebarbory
500 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Jak na to?

Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky. Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut. Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli. Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty