Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Džem z rebarbory a jahod

Džem z rebarbory a jahod

Ingredience

700 g jahod
700 g rebarbory
500 g krupicového cukru
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Jahody očistím, rebarboru oloupu a obojí nakrájím na menší kousky. Nakrájené ovoce rozmačkám nahrubo šťouchadlem na brambory. Přidám cukr a citronovou šťávu. Za stálého míchání přivedu k varu. Vařím pomalu, až jahody i rebarbora zhoustnou, trvá to většinou 12–15 minut. Vyzkouším hustotu tak, že kápnu džem na talířek a čekám, až vychladne. Pokud zůstane řídký, povařím džem ještě chvíli. Naplním ho do skleniček, uzavřu, postavím víčkem dolů a nechám vychladnout.

Pomohl vám recept?
50hodnocení3

Další videorecepty