
Dýňová laksa z Malajsie
Ingredience
1 | máslová dýně, asi 1 kg, |
rozpůlená | |
1 | sušená chilli paprička |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
olivový olej | |
2 | čerstvé červené chilli |
papričky + 1 na kolečka | |
k podávání | |
3 | stroužky česneku |
kousek zázvoru velký | |
jako palec | |
1 | velký svazek čerstvého |
koriandru | |
2 | limety |
2 | lžíce rybí omáčky |
800 ml | kokosového mléka |
300 ml | kuřecího vývaru |
200 g | rýžových nudlí |
řeřicha na ozdobu |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.
Pomohl vám recept?
7hodnocení2
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod