×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýňová laksa z Malajsie

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Dýňová laksa z Malajsie

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, asi 1 kg,
rozpůlená
1 sušená chilli paprička
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 čerstvé červené chilli
papričky + 1 na kolečka
k podávání
3 stroužky česneku
kousek zázvoru velký
jako palec
1 velký svazek čerstvého
koriandru
2 limety
2 lžíce rybí omáčky
800 ml kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
200 g rýžových nudlí
řeřicha na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová laksa z Malajsie

Polévka Snadné Česká Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 2 (5)

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, asi 1 kg,
rozpůlená
1 sušená chilli paprička
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 čerstvé červené chilli
papričky + 1 na kolečka
k podávání
3 stroužky česneku
kousek zázvoru velký
jako palec
1 velký svazek čerstvého
koriandru
2 limety
2 lžíce rybí omáčky
800 ml kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
200 g rýžových nudlí
řeřicha na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty