×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýňová laksa z Malajsie

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Dýňová laksa z Malajsie

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, asi 1 kg,
rozpůlená
1 sušená chilli paprička
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 čerstvé červené chilli
papričky + 1 na kolečka
k podávání
3 stroužky česneku
kousek zázvoru velký
jako palec
1 velký svazek čerstvého
koriandru
2 limety
2 lžíce rybí omáčky
800 ml kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
200 g rýžových nudlí
řeřicha na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýňová laksa z Malajsie

Polévka Snadné Česká Chilli paprička Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 2 (6)

Co budete potřebovat

1 máslová dýně, asi 1 kg,
rozpůlená
1 sušená chilli paprička
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
2 čerstvé červené chilli
papričky + 1 na kolečka
k podávání
3 stroužky česneku
kousek zázvoru velký
jako palec
1 velký svazek čerstvého
koriandru
2 limety
2 lžíce rybí omáčky
800 ml kokosového mléka
300 ml kuřecího vývaru
200 g rýžových nudlí
řeřicha na ozdobu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180°C. Dýni zbavte semínek, nakrájejte na osminy a rozložte je na plech. Posypte ji sušenou chilli papričkou podrcenou s trochou soli, pokapejte olejem a pečte 40 minut.
V mixéru nasekejte 2 čerstvé chilli papričky, česnek, zázvor a stonky koriandru. Přidejte 2 lžíce oleje, šťávu a nastrouhanou kůru z limet, rybí omáčku a vše rozmixujte na pastu.
V hrnci či woku rozpalte 2 lžíce oleje a krátce osmahněte pastu z mixéru. Přidejte kokosové mléko a vývar. Zmírněte oheň a povařte asi 15 minut. Ochutnejte a dolaďte. Vhoďte nudle a povařte je podle návodu na obalu (obvykle 1–2 minuty).
Polévku a pečenou dýni rozdělte do misek, ozdobte papričkou a řeřichou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty