×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
1/2 dýně Hokkaido
2 červené cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g sýru Gruyère nebo jiného sýru s výraznou chutí

Jak na to?

V hrnci začněte zahřívat smetanu s mlékem, rozpůlenými stroužky česneku a jednou lžící tymiánu. Nechte 10 minut zvolna vařit a hlídejte, aby směs nezačala prudce bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Z rozkrojené dýně vydlabejte semínka a nakrájejte na plátky silné 1 až 2 cm. Cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte mleté maso, zbylý tymián, sůl a pepř a nechte pod pokličkou 20 minut dusit. Přesuňte do pekáče nebo zapékací misky.
Vrstvu mletého masa posypte polovinou strouhaného sýru a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájenou dýni, znovu posypte sýrem a zalijte omáčkou.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200 °C. Poté vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a před podáváním nechte ještě 10 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Z jednoho hrnce Bezlepkové Podzimní slunce , Tymián Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (36)

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
1/2 dýně Hokkaido
2 červené cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g sýru Gruyère nebo jiného sýru s výraznou chutí

Jak na to?

V hrnci začněte zahřívat smetanu s mlékem, rozpůlenými stroužky česneku a jednou lžící tymiánu. Nechte 10 minut zvolna vařit a hlídejte, aby směs nezačala prudce bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Z rozkrojené dýně vydlabejte semínka a nakrájejte na plátky silné 1 až 2 cm. Cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte mleté maso, zbylý tymián, sůl a pepř a nechte pod pokličkou 20 minut dusit. Přesuňte do pekáče nebo zapékací misky.
Vrstvu mletého masa posypte polovinou strouhaného sýru a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájenou dýni, znovu posypte sýrem a zalijte omáčkou.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200 °C. Poté vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a před podáváním nechte ještě 10 minut odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty