×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Další recepty a články

Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
1/2 dýně Hokkaido
2 červené cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g sýru Gruyère nebo jiného sýru s výraznou chutí

Jak na to?

V hrnci začněte zahřívat smetanu s mlékem, rozpůlenými stroužky česneku a jednou lžící tymiánu. Nechte 10 minut zvolna vařit a hlídejte, aby směs nezačala prudce bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Z rozkrojené dýně vydlabejte semínka a nakrájejte na plátky silné 1 až 2 cm. Cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte mleté maso, zbylý tymián, sůl a pepř a nechte pod pokličkou 20 minut dusit. Přesuňte do pekáče nebo zapékací misky.
Vrstvu mletého masa posypte polovinou strouhaného sýru a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájenou dýni, znovu posypte sýrem a zalijte omáčkou.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200 °C. Poté vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a před podáváním nechte ještě 10 minut odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Hlavní chod Velmi snadné Z jednoho hrnce Bezlepkové Podzimní slunce Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
1/2 dýně Hokkaido
2 červené cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g sýru Gruyère nebo jiného sýru s výraznou chutí

Jak na to?

V hrnci začněte zahřívat smetanu s mlékem, rozpůlenými stroužky česneku a jednou lžící tymiánu. Nechte 10 minut zvolna vařit a hlídejte, aby směs nezačala prudce bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Z rozkrojené dýně vydlabejte semínka a nakrájejte na plátky silné 1 až 2 cm. Cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte mleté maso, zbylý tymián, sůl a pepř a nechte pod pokličkou 20 minut dusit. Přesuňte do pekáče nebo zapékací misky.
Vrstvu mletého masa posypte polovinou strouhaného sýru a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájenou dýni, znovu posypte sýrem a zalijte omáčkou.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200 °C. Poté vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a před podáváním nechte ještě 10 minut odpočinout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňová laksa
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňové placičky
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...
Dýňový koláč s kandovaným...

Inspirujte se podobnými recepty