Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Dýně pečená s mletým masem a hořčicovo-sýrovou omáčkou

Ingredience

300 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 stroužky česneku
2 lžíce tymiánu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
sůl, pepř
1/2 dýně Hokkaido
2 červené cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího a vepřového masa
150 g sýru Gruyère nebo jiného sýru s výraznou chutí

Postup přípravy

V hrnci začněte zahřívat smetanu s mlékem, rozpůlenými stroužky česneku a jednou lžící tymiánu. Nechte 10 minut zvolna vařit a hlídejte, aby směs nezačala prudce bublat. Poté vmíchejte hořčici a dochuťte solí a pepřem.
Z rozkrojené dýně vydlabejte semínka a nakrájejte na plátky silné 1 až 2 cm. Cibuli nakrájejte na měsíčky a nechte zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji. Přidejte mleté maso, zbylý tymián, sůl a pepř a nechte pod pokličkou 20 minut dusit. Přesuňte do pekáče nebo zapékací misky.
Vrstvu mletého masa posypte polovinou strouhaného sýru a zalijte polovinou smetanové omáčky. Navrch položte nakrájenou dýni, znovu posypte sýrem a zalijte omáčkou.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte 30 minut při teplotě 200 °C. Poté vytáhněte z trouby, zakryjte alobalem a před podáváním nechte ještě 10 minut odpočinout.

Pomohl vám recept?
118hodnocení4

Další videorecepty