Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kachna o váze do 2 kg
sůl
2–3 lžičky kmínu
500 ml mléka
3 lžíce medu

Postup přípravy

1. Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
3. Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.

Pomohl vám recept?
60hodnocení4

Další videorecepty