Dvanáctihodinová kachna snadno
Ingredience
1 | kachna o váze do 2 kg |
sůl | |
2–3 | lžičky kmínu |
500 ml | mléka |
3 | lžíce medu |
Postup přípravy
1. Kachnu omyjte, osušte, odřízněte přebytečný tuk u krku i biskupa a hodně ji ze všech stran osolte. Sůl vetřete i do břišní dutiny, pak kachnu okmínujte a vložte do pekáčku. Podlijte ji mlékem – kachna bude díky tomu jemnější. Pekáček přiklopte a pečte sedm hodin při 90 °C. Pekáč s kachnou dejte až do předehřáté trouby – díky tepelnému nárazu se lépe udělá kůrka. 2. Zvyšte teplotu na 120 °C a stále přiklopenou kachnu pečte dalších pět hodin. Tuk neodebírejte.
3. Na poslední hodinu pekáč odklopte a kachnu potírejte medem smíchaným s částí výpeku. Podle potřeby zvyšte teplotu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY