Další recepty a články
Dušené krůtí kousky s avokádem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Krůtí prsa očistěte a naporcujte. Takto připravená prsa osolte a opepřete.
2. Rozehřejte velkou pánev s máslem a lžící oleje. Prsa opečte ze všech stran do zlatohněda. Dejte stranou.
3. Do téže pánve přidejte zbývající lžíci oleje. Oddělte bílou část jarní cibulky, pokrájejte a opékejte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem 30 vteřin.
4. Vmíchejte kuřecí vývar, 2 lžíce limetové šťávy a jednu lžíci limetové kůry, med a chilli vločky. Nechte společně probublávat 3 minuty. Plochou vařečkou současně seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
5. Vlijte kokosové mléko. Osolte a opepřete podle chuti. Krůtí prsa vložte zpět do pánve, přikryjte poklicí a pomalu duste doměkka.
6. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
7. Servírujte s pokrájeným avokádem, koriandrem a rýží.
TIP : skvělá avokáda najde v naší Tržnici
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Dušené krůtí kousky s avokádem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Krůtí prsa očistěte a naporcujte. Takto připravená prsa osolte a opepřete.
2. Rozehřejte velkou pánev s máslem a lžící oleje. Prsa opečte ze všech stran do zlatohněda. Dejte stranou.
3. Do téže pánve přidejte zbývající lžíci oleje. Oddělte bílou část jarní cibulky, pokrájejte a opékejte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem 30 vteřin.
4. Vmíchejte kuřecí vývar, 2 lžíce limetové šťávy a jednu lžíci limetové kůry, med a chilli vločky. Nechte společně probublávat 3 minuty. Plochou vařečkou současně seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
5. Vlijte kokosové mléko. Osolte a opepřete podle chuti. Krůtí prsa vložte zpět do pánve, přikryjte poklicí a pomalu duste doměkka.
6. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
7. Servírujte s pokrájeným avokádem, koriandrem a rýží.
TIP : skvělá avokáda najde v naší Tržnici
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio