
Dušené krůtí kousky s avokádem
Postup přípravy
1. Krůtí prsa očistěte a naporcujte. Takto připravená prsa osolte a opepřete.
2. Rozehřejte velkou pánev s máslem a lžící oleje. Prsa opečte ze všech stran do zlatohněda. Dejte stranou.
3. Do téže pánve přidejte zbývající lžíci oleje. Oddělte bílou část jarní cibulky, pokrájejte a opékejte na pánvi spolu s prolisovaným česnekem 30 vteřin.
4. Vmíchejte kuřecí vývar, 2 lžíce limetové šťávy a jednu lžíci limetové kůry, med a chilli vločky. Nechte společně probublávat 3 minuty. Plochou vařečkou současně seškrábněte opečené kousky ze dna pánve.
5. Vlijte kokosové mléko. Osolte a opepřete podle chuti. Krůtí prsa vložte zpět do pánve, přikryjte poklicí a pomalu duste doměkka.
6. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
7. Servírujte s pokrájeným avokádem, koriandrem a rýží.
TIP : skvělá avokáda najde v naší Tržnici
Vláknina – s vysokým obsahem vlákniny