Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.

Pomohl vám recept?
137hodnocení4

Další videorecepty