×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Co budete potřebovat

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vaření Tymián , Chilli paprička Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (95)

Co budete potřebovat

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka

Inspirujte se podobnými recepty