×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Další recepty a články

Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za...
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se...
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Co budete potřebovat

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Polévka Snadné Česká Vegetariánské Vaření Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (82)

Co budete potřebovat

3 lžíce sádla
2 větší cibule, nakrájené nadrobno
500 g hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky
lístky ze 3 snítek tymiánu
3 lžičky sladké mleté papriky
1 chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu
1 l zeleninového vývaru
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
sůl a čerstvě namletý pepř
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Bramborová polévka
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Dýňová polévka za pár minut
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty