
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Ingredience
3 | lžíce sádla |
2 | větší cibule, nakrájené nadrobno |
500 g | hlívy ústřičné, nakrájené na malé kousky |
lístky ze 3 snítek tymiánu | |
3 | lžičky sladké mleté papriky |
1 | chilli paprička, nakrájená nadrobno + na ozdobu |
1 l | zeleninového vývaru |
2 | lžíce sádla |
2 | lžíce hladké mouky |
sůl a čerstvě namletý pepř | |
zakysaná smetana k podávání |
Postup přípravy
V kastrolu rozehřejte sádlo a na mírném plameni na něm osmahněte cibuli. Vložte hlívu a tymián a za občasného míchání opékejte dalších 10 minut. Přidejte mletou papriku a chilli papričku, promíchejte a ještě minutu opékejte. Zalijte vývarem a vařte asi 15 minut. Mezitím ze sádla a mouky upražte světlou jíšku a nechte ji trochu vychladnout. Jíšku postupně vmíchejte do polévky a nechte pár minut povařit. Osolte, opepřete. Polévku rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou, chilli papričkou a podávejte.
Pomohl vám recept?
137hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod