1
Zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5–3 hodiny vařte.
2
Mezitím troubu předehřejte na 180 °C, sušenky nadrťte rukama najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10–12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout a vyndejte jej z formy.
3
Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte na korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem. Tíha karamelu, banánů a šlehačky je velká – počítejte proto s tím, že korpus může prasknout.
1
Zavřenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou a 2,5–3 hodiny vařte.
2
Mezitím troubu předehřejte na 180 °C, sušenky nadrťte rukama najemno (případně je rozdrťte v robotu), přelijte lehce zchladlým máslem a prohněťte do kompaktní hmoty. Pak ji natlačte do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm s odnímatelným dnem. Hmota by měla zakrýt dno i boky. Dejte na 10–12 minut zapéct do předehřáté trouby. Poté nechte korpus zcela vychladnout a vyndejte jej z formy.
3
Plechovku uvařeného mléka nechte zcela vychladnout. Pak ji otevřete, vzniklý karamel promíchejte vidličkou a přelijte na korpus. Navrch naskládejte banány a dotuha ušlehanou smetanu smíchanou s cukrem. Tíha karamelu, banánů a šlehačky je velká – počítejte proto s tím, že korpus může prasknout.