Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyDomácí sušenky s kávovou zmrzlinou
Albert logoAlbert logo
  • Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou

Domácí sušenky s kávovou zmrzlinou
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Káva 240 ml
  • Zmrzlina vanilková 6 kop.
  • Mouka hladká 190 g
  • Likér kávový
  • Kypřící prášek 3/4 člž
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Pistácie 75 g
  • Vejce 2 ks
  • Káva 240 ml
  • Zmrzlina vanilková 6 kop.
  • Mouka hladká 190 g
  • Likér kávový
  • Kypřící prášek 3/4 člž
  • Cukr krupicový 100 g
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Pistácie 75 g
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.
2
Nejprve upečte sušenky:
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
5
Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
6
Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
7
Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
8
Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.
9
A jdeme do finále:
10
Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.
1
Italský kávový dezert je ideální při zapadajícím sluníčku v teplém létě.
2
Nejprve upečte sušenky:
3
Troubu předehřejte na 180 °C.
4
Mouku smíchejte v míse kypřicím s práškem a cukrem. Uprostřed udělejte důlek a do něj vyklepněte 2 vejce, přidejte kůru, extrakt i pistácie a promíchejte.
5
Těsto přendejte na lehce pomoučenou pracovní plochu a hněťte, aby bylo hladké a elastické.
6
Pak z něj vytvořte váleček dlouhý 30 cm. Přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, lehce po celé délce zploštěte rukou a pečte 20 až 25 minut. Vyjměte z trouby a nechte 15 minut odpočívat.
7
Teplotu v troubě snižte na 140 °C a váleček pokrájejte na 7mm plátky.
8
Vyskládejte je na plech a 15–20 minut dopečte dokřupava.
9
A jdeme do finále:
10
Každý kopeček zmrzliny dejte do 1 skleničky, přelijte espresem a likérem, podávejte se sušenkami.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.