Domácí jahodový sirup
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zhruba 1 kg omytých jahod ve vrstvách prosypte 900 g cukru (končit byste měli cukrem). Na chladném místě nechte 3 až 4 dny stát. Poté sceďte uvolněnou šťávu. K jahodám přidejte 80 ml vody a mírným tlakem je vylisujte. Obě šťávy slijte, přefiltrujte a zahřejte k mírnému varu. Přidejte 10 g kyseliny citronové a dvě minuty povařte. Uchovávejte v chladu v uzavíratelné láhvi.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí jahodový sirup
Co budete potřebovat
Jak na to?
Zhruba 1 kg omytých jahod ve vrstvách prosypte 900 g cukru (končit byste měli cukrem). Na chladném místě nechte 3 až 4 dny stát. Poté sceďte uvolněnou šťávu. K jahodám přidejte 80 ml vody a mírným tlakem je vylisujte. Obě šťávy slijte, přefiltrujte a zahřejte k mírnému varu. Přidejte 10 g kyseliny citronové a dvě minuty povařte. Uchovávejte v chladu v uzavíratelné láhvi.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio