×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí salát coleslaw

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát

Domácí salát coleslaw

Tip do kuchyně

 

Salát podávejte společně s pečivem.

Co budete potřebovat

1 hlávky čerstvého červeného zelí
2 středně velké mrkve, oloupané a nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 malá žlutá paprika, zbavená semeníku a pokrájená na jemné nudličky
6 jarních cibulek, nakrájených na tenká kolečka
200 g celeru, nasekaného na tenké nudličky
50 g rozinek
Na dresink:
150 ml bílého jogurtu
2 lžíce smetany na vaření
1 stroužek česneku
2–3 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Máte rádi salát coleslaw? Připravte si ho doma.

Nejprve si udělejte dresink:
1) Jogurt smíchejte se smetanou, přidejte rozmělněný stroužek česneku, citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Dejte do lednice.

2) Zelí nakrouhejte, dejte do mísy, a pak jej několik minut důkladně rukou promačkávejte, aby krásně zkřehlo.

3) Přidejte k němu ostatní ingredience a důkladně promíchejte s dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí salát coleslaw

Předkrm Velmi snadné Ostatní Saláty Něco lehkého Bez vaření Zelí Magazín 11/2011
Průměrné hodnocení 3 (11)

Tip do kuchyně

 

Salát podávejte společně s pečivem.

Co budete potřebovat

1 hlávky čerstvého červeného zelí
2 středně velké mrkve, oloupané a nastrouhané na hrubé straně struhadla
1 malá žlutá paprika, zbavená semeníku a pokrájená na jemné nudličky
6 jarních cibulek, nakrájených na tenká kolečka
200 g celeru, nasekaného na tenké nudličky
50 g rozinek
Na dresink:
150 ml bílého jogurtu
2 lžíce smetany na vaření
1 stroužek česneku
2–3 lžíce čerstvé citronové šťávy
sůl, čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Máte rádi salát coleslaw? Připravte si ho doma.

Nejprve si udělejte dresink:
1) Jogurt smíchejte se smetanou, přidejte rozmělněný stroužek česneku, citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Dejte do lednice.

2) Zelí nakrouhejte, dejte do mísy, a pak jej několik minut důkladně rukou promačkávejte, aby krásně zkřehlo.

3) Přidejte k němu ostatní ingredience a důkladně promíchejte s dresinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Zelné karbanátky
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát
Křupavý zelný salát

Inspirujte se podobnými recepty