Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí chléb z kvásku

Domácí chléb z kvásku

Když v kuchyni zavoní čerstvě upečený chléb,je to vůně jako z oblíbené pekárny. Vypěstujte si vlastní kvásek, zadělejte na chleba a domácí bochník upečte s láskou!

Ingredience

700–750 ml vlažné vody
800 g pšeničné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
200 g žitné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
100 g připraveného kvásku
20 g soli
1 lžička drceného kmínu

Postup přípravy

1. Ve velké míse smíchejte 700 ml vody s 800 g pšeničné mouky a 200 g žitné mouky. Přidejte kvásek a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte 2–3 hodiny kynout v pokojové teplotě.
2. Přimíchejte zbývající vodu, sůl a kmín. Vypracujte elastické těsto. Nechte kynout další 2 hodiny za občasného prohození. Poté dejte do ošatky na chléb a nechte kynout přes noc.
3. Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 240 °C.
4. Vnitřek trouby vystříkejte vodou z rozprašovače. Chléb vložte do trouby a pečte 20 minut. Znovu postříkejte vodou z rozprašovače a vraťte do trouby. Snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty