×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Domácí chléb z kvásku

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Domácí chléb z kvásku

Co budete potřebovat

700–750 ml vlažné vody
800 g pšeničné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
200 g žitné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
100 g připraveného kvásku
20 g soli
1 lžička drceného kmínu

Jak na to?

1. Ve velké míse smíchejte 700 ml vody s 800 g pšeničné mouky a 200 g žitné mouky. Přidejte kvásek a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte 2–3 hodiny kynout v pokojové teplotě.
2. Přimíchejte zbývající vodu, sůl a kmín. Vypracujte elastické těsto. Nechte kynout další 2 hodiny za občasného prohození. Poté dejte do ošatky na chléb a nechte kynout přes noc.
3. Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 240 °C.
4. Vnitřek trouby vystříkejte vodou z rozprašovače. Chléb vložte do trouby a pečte 20 minut. Znovu postříkejte vodou z rozprašovače a vraťte do trouby. Snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí chléb z kvásku

Snídaně Snadné Veganské Bez laktózy Magazín 6/2019 Počet porcí: 2 bochníky
(0)
Když v kuchyni zavoní čerstvě upečený chléb,je to vůně jako z oblíbené pekárny. Vypěstujte si vlastní kvásek, zadělejte na chleba a domácí bochník upečte s láskou!

Co budete potřebovat

700–750 ml vlažné vody
800 g pšeničné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
200 g žitné chlebové mouky Nature’s Promise Bio
100 g připraveného kvásku
20 g soli
1 lžička drceného kmínu

Jak na to?

1. Ve velké míse smíchejte 700 ml vody s 800 g pšeničné mouky a 200 g žitné mouky. Přidejte kvásek a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte 2–3 hodiny kynout v pokojové teplotě.
2. Přimíchejte zbývající vodu, sůl a kmín. Vypracujte elastické těsto. Nechte kynout další 2 hodiny za občasného prohození. Poté dejte do ošatky na chléb a nechte kynout přes noc.
3. Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 240 °C.
4. Vnitřek trouby vystříkejte vodou z rozprašovače. Chléb vložte do trouby a pečte 20 minut. Znovu postříkejte vodou z rozprašovače a vraťte do trouby. Snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Míchaná vajíčka s uzeným...
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty