
Domácí chléb z kvásku
Když v kuchyni zavoní čerstvě upečený chléb,je to vůně jako z oblíbené pekárny. Vypěstujte si vlastní kvásek, zadělejte na chleba a domácí bochník upečte s láskou!
Postup přípravy
1. Ve velké míse smíchejte 700 ml vody s 800 g pšeničné mouky a 200 g žitné mouky. Přidejte kvásek a promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechte 2–3 hodiny kynout v pokojové teplotě.
2. Přimíchejte zbývající vodu, sůl a kmín. Vypracujte elastické těsto. Nechte kynout další 2 hodiny za občasného prohození. Poté dejte do ošatky na chléb a nechte kynout přes noc.
3. Těsto vyklopte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 240 °C.
4. Vnitřek trouby vystříkejte vodou z rozprašovače. Chléb vložte do trouby a pečte 20 minut. Znovu postříkejte vodou z rozprašovače a vraťte do trouby. Snižte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut.
Pomohl vám recept?
9hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod