Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Domácí bio chléb od jiřího

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Bio banánový chlebíček
Bio banánový...
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček

Domácí bio chléb od jiřího

Co budete potřebovat

500 ml vody
42 g droždí
1 lžička třtinového cukru NP Bio
350 g chlebové žitné mouky NP Bio
100 g pohankové mouky NP Bio
150 g hladké pšeničné mouky NP Bio
sůl
1 lžíce celého kmínu
15 g dýňových semínek
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.

2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bio chléb od jiřího

Snadné Pečivo Vegetariánské Bez laktózy Bio Magazín 1/2021 Počet porcí: 1 bochník
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

500 ml vody
42 g droždí
1 lžička třtinového cukru NP Bio
350 g chlebové žitné mouky NP Bio
100 g pohankové mouky NP Bio
150 g hladké pšeničné mouky NP Bio
sůl
1 lžíce celého kmínu
15 g dýňových semínek
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.

2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček

Inspirujte se podobnými recepty