Domácí bio chléb od jiřího
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.
2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.
4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Domácí bio chléb od jiřího
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.
2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.
4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio