Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Domácí bio chléb od jiřího

Domácí bio chléb od jiřího

Ingredience

500 ml vody
42 g droždí
1 lžička třtinového cukru NP Bio
350 g chlebové žitné mouky NP Bio
100 g pohankové mouky NP Bio
150 g hladké pšeničné mouky NP Bio
sůl
1 lžíce celého kmínu
15 g dýňových semínek
2 lžíce slunečnicového oleje

Postup přípravy

1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.

2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty