Domácí bio chléb od jiřího
Ingredience
500 ml | vody |
42 g | droždí |
1 | lžička třtinového cukru NP Bio |
350 g | chlebové žitné mouky NP Bio |
100 g | pohankové mouky NP Bio |
150 g | hladké pšeničné mouky NP Bio |
sůl | |
1 | lžíce celého kmínu |
15 g | dýňových semínek |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
Postup přípravy
1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.
2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.
3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.
4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY