Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Domácí bio chléb od jiřího

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Bio banánový chlebíček
Bio banánový...
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...

Domácí bio chléb od jiřího

Co budete potřebovat

500 ml vody
42 g droždí
1 lžička třtinového cukru NP Bio
350 g chlebové žitné mouky NP Bio
100 g pohankové mouky NP Bio
150 g hladké pšeničné mouky NP Bio
sůl
1 lžíce celého kmínu
15 g dýňových semínek
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.

2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bio chléb od jiřího

Snadné Pečivo Vegetariánské Bez laktózy Bio Magazín 1/2021 Počet porcí: 1 bochník
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

500 ml vody
42 g droždí
1 lžička třtinového cukru NP Bio
350 g chlebové žitné mouky NP Bio
100 g pohankové mouky NP Bio
150 g hladké pšeničné mouky NP Bio
sůl
1 lžíce celého kmínu
15 g dýňových semínek
2 lžíce slunečnicového oleje

Jak na to?

1. Nejprve připravte kvásek. V misce promíchejte 20 ml vlažné vody, rozdrobené droždí a cukr. Nechte 10 minut při pokojové teplotě vzejít.

2. Ve větší míse smíchejte mouky, 2 lžičky soli, kmín a semínka. Vprostřed směsi udělejte důlek a vlijte kvásek. Přilijte olej a opatrně zapracujte. Po částech vlévejte 380 ml vody a hněťte hmotu v kompaktní těsto. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě 1 hodinu kynout.

3. Těsto opět prohněťte, vytvarujte do oválného tvaru a přemístěte na plech vyložený pečicím papírem. Nechte ještě 30 minut pod utěrkou kynout.

4. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 50 minut. Průběžně potírejte vodou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Avokádový chlebík s dračími...
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Křupavé dýňové houstičky
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Bio banánový chlebíček
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...
Chléb z droždí se zakysanou...

Inspirujte se podobnými recepty