
Dobře naložené ředkvičky
Nakládané ředkvičky vydrží v lednici čerstvé až dva týdny. Vyzkoušejte je přidat do salátů, masových sendvičů nebo mexických jídel, třeba plněných tacos. Jako chuťovka doplní také sýrové či uzeninové prkénko.

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Česká
Veganské
Příloha
Ingredience
Složení 1 porcí
- Voda 250 ml
- Ředkvičky 15 ks
- Jablečný ocet 50 ml
- Cukr třtinový 20 g
- Sůl
- Voda 250 ml
- Ředkvičky 15 ks
- Jablečný ocet 50 ml
- Cukr třtinový 20 g
- Sůl
Příprava
- 1Ředkvičky zbavte lístků, očistěte a nakrájejte na tenké plátky, buď pomocí mandolíny, nebo ostrým nožem.
- 2V rendlíku přiveďte k varu 250 ml vody.
- 3Pak do vařící vody přidejte 50 ml jablečného octa, cukr a špetku soli. Vše vařte po dobu 5 minut.
- 4Do dobře vymyté sklenice vložte nakrájené ředkvičky, zalijte připraveným nálevem, zhruba 4 mm pod okraj, zavřete a nechte asi hodinu odležet. Pak uložte do lednice. Ředkvičky se postupně zbarví do světle růžové barvy. Uvidíte, že budou chutnat.
- 1Ředkvičky zbavte lístků, očistěte a nakrájejte na tenké plátky, buď pomocí mandolíny, nebo ostrým nožem.
- 2V rendlíku přiveďte k varu 250 ml vody.
- 3Pak do vařící vody přidejte 50 ml jablečného octa, cukr a špetku soli. Vše vařte po dobu 5 minut.
- 4Do dobře vymyté sklenice vložte nakrájené ředkvičky, zalijte připraveným nálevem, zhruba 4 mm pod okraj, zavřete a nechte asi hodinu odležet. Pak uložte do lednice. Ředkvičky se postupně zbarví do světle růžové barvy. Uvidíte, že budou chutnat.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.