Dezertní mini panáky
Pro své hosty máme vždycky chuť připravit to nejlepší. Poradíme vám, jak být dobrým hostitelem i v případě, když chcete občerstvení připravit zdravě, ale přitom rychle a jednoduše. Už po prvním soustu začnou plánovat, kdy se staví znovu!

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 30 g
- Ovesné sušenky 100 g
- Želatina plátková 4 ks
- Mléko 100 ml
- Mascarpone 150 g
- Tvaroh polotučný 100 g
- Lesní směs ovoce 150 g
- Med 2 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Borůvky 20 g
- Cukr třtinový 2 plž
- Máta 1 snít.
- Máslo 30 g
- Ovesné sušenky 100 g
- Želatina plátková 4 ks
- Mléko 100 ml
- Mascarpone 150 g
- Tvaroh polotučný 100 g
- Lesní směs ovoce 150 g
- Med 2 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Borůvky 20 g
- Cukr třtinový 2 plž
- Máta 1 snít.
Příprava
- 1Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
- 2Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
- 3Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
- 4Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.
- 1Ovesné sušenky rozmixujte v mixéru najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Vzniklou směs dejte do připravených skleniček ve vrstvě silné 1⁄2 cm.
- 2Do mléka vložte 2 plátky želatiny a nechte nabobtnat. Pak mléko zahřejte tak, aby se želatina rozpustila, ale nevařte ji.
- 3Mascarpone smíchejte s tvarohem, medem, vanilkovým extraktem a mlékem s rozpuštěnou želatinou. Směs nalijte do skleniček na sušenkovou vrstvu. Skleničky dejte do lednice nejméně na 2 hodiny.
- 4Mezitím mražené lesní ovoce vsypte do rendlíku a rozvařte s cukrem. Pak stáhněte z ohně a vložte zbylé dva plátky želatiny. Nechte je rozpustit a nalijte do skleniček jako třetí vrstvu. Dejte ještě na 1 hodinu vychladit do lednice. Podávejte s borůvkami a mátou a servírujte s malými lžičkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.







