1
Špetku chilli vloček nebo polovinu čerstvé chilli papričky dejte do 150 ml vody a 3 minuty nechte probublávat na mírném plamenu. Poté přeceďte přes velmi jemné sítko a vodu vlijte do pánve.
2
Vsypte cukr, na mírném plameni zahřívejte do jeho rozpuštění, zvyšte plamen a za stálého míchání zahřívejte, dokud cukr nezkaramelizuje a nezhnědne.
3
Karamel rozdělte do šesti pohárků o objemu 100 ml vymazaných olejem a lehce s nimi zakružte, aby se karamel dostal i na stěny. Dejte stranou.
4
Troubu předehřejte na 160°C. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a mléko přiveďte k varu. Poté mlékem za stálého míchání zalijte směs vajec a cukru. Vzniklým pudink rozdělte do pohárků.
5
Pohárky dejte do menšího pekáčku, vlijte do něj horkou vodu tak, aby sahala do poloviny pohárků a dejte péct na 20 minut.
6
Nechte zchladnout, a pak dejte chladit minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc. Před servírování obkružte dortíčky nožem a vyklopte.
1
Špetku chilli vloček nebo polovinu čerstvé chilli papričky dejte do 150 ml vody a 3 minuty nechte probublávat na mírném plamenu. Poté přeceďte přes velmi jemné sítko a vodu vlijte do pánve.
2
Vsypte cukr, na mírném plameni zahřívejte do jeho rozpuštění, zvyšte plamen a za stálého míchání zahřívejte, dokud cukr nezkaramelizuje a nezhnědne.
3
Karamel rozdělte do šesti pohárků o objemu 100 ml vymazaných olejem a lehce s nimi zakružte, aby se karamel dostal i na stěny. Dejte stranou.
4
Troubu předehřejte na 160°C. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a mléko přiveďte k varu. Poté mlékem za stálého míchání zalijte směs vajec a cukru. Vzniklým pudink rozdělte do pohárků.
5
Pohárky dejte do menšího pekáčku, vlijte do něj horkou vodu tak, aby sahala do poloviny pohárků a dejte péct na 20 minut.
6
Nechte zchladnout, a pak dejte chladit minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc. Před servírování obkružte dortíčky nožem a vyklopte.