1
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, tedy asi 250 °C. Těsto rozložte na pracovní plochu poprášenou moukou a nožem z něj vykrojte 2 zhruba stejně velké ovály.
2
Ve středně velké misce rozšlehejte mascarpone se smetanou a osolte.
3
Pizzy přesuňte na plech s pečicím papírem. Potřete je mascarpone směsí, posypte nastrouhaným eidamem a poklaďte smotanými plátky šunky. Obložte rozpůlenými rajčátky a vložte do trouby.
4
Pečte, dokud okraje nezezlátnou, kolem 10 minut. Hotovou horkou pizzu ozdobte lístky bazalky a podávejte.
1
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, tedy asi 250 °C. Těsto rozložte na pracovní plochu poprášenou moukou a nožem z něj vykrojte 2 zhruba stejně velké ovály.
2
Ve středně velké misce rozšlehejte mascarpone se smetanou a osolte.
3
Pizzy přesuňte na plech s pečicím papírem. Potřete je mascarpone směsí, posypte nastrouhaným eidamem a poklaďte smotanými plátky šunky. Obložte rozpůlenými rajčátky a vložte do trouby.
4
Pečte, dokud okraje nezezlátnou, kolem 10 minut. Hotovou horkou pizzu ozdobte lístky bazalky a podávejte.