×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Creme brulée s bílou čokoládou

Další recepty a články

Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou...
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle

Creme brulée s bílou čokoládou

Co budete potřebovat

570 ml 40% smetany
100 g co nejkvalitnější bílé čokolády, nalámané na kousky
1 vanilkový lusk
6 žloutků
2 lžíce zlatého třtinového cukru + na posypání dezertu

Jak na to?

1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečte 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
3. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Creme brulée s bílou čokoládou

Dezert Velmi snadné Francouzská Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

570 ml 40% smetany
100 g co nejkvalitnější bílé čokolády, nalámané na kousky
1 vanilkový lusk
6 žloutků
2 lžíce zlatého třtinového cukru + na posypání dezertu

Jak na to?

1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečte 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
3. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pařížské makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle

Inspirujte se podobnými recepty