×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Creme brulée s bílou čokoládou
45 minut , Dezert , Velmi snadné , Francouzská ,

Creme brulée s bílou čokoládou

Co budu potřebovat

570 ml 40% smetany
100 g co nejkvalitnější bílé čokolády, nalámané na kousky
1 vanilkový lusk
6 žloutků
2 lžíce zlatého třtinového cukru + na posypání dezertu

Jak na to?

1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečte 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
3. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pařížské makronky

    Dezert 30 minut
  • Pomerančové makronky

    Cukroví nad 60 minut
  • Makronky s malinovou zmrzlinou

    Zmrzlina 60 minut