Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

570 ml 40% smetany
100 g co nejkvalitnější bílé čokolády, nalámané na kousky
1 vanilkový lusk
6 žloutků
2 lžíce zlatého třtinového cukru + na posypání dezertu

Postup přípravy

1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečte 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
3. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty