
Creme brulée s bílou čokoládou
Postup přípravy
1. Smetanu, čokoládu a vanilkový lusk dejte do rendlíku a na mírném plameni zahřívejte, aby se čokoláda rozpustila. Sejměte z ohně, vanilku nařízněte, dřeň vyškrabte a nechte deset minut stát. Poté lusk vyjměte.
2. Troubu předehřejte na 160 °C. Žloutky utřete se dvěma lžícemi cukru doběla a krémova a pak je vmíchejte ke smetaně. Směs rozdělte do čtyř zapékacích mističek. Ty postavte do pekáčku s vyšším okrajem a nalijte do něj vroucí vodu tak, aby sahala do poloviny výšky mističek. Pečte 15–20 minut, dokud směs takzvaně nesedne. Po upečení vychlaďte a dejte přes noc do lednice.
3. Před podáváním posypte každou mističku cukrem a dejte rozpustit pod gril. Servírujte až v momentě, kdy karamel na povrchu ztuhne.
Pomohl vám recept?
10hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod