
Cookies s čokoládou a burákovým máslem
Ingredience
256 g | jemného arašídového másla |
62 g | moučkového cukru |
2 | a 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu |
1 | a 1⁄2 lžičky soli |
226 g | másla |
250 g | tmavého třtinového cukru |
100 g | cukru krupice |
3 | vejce |
292 g | hladké mouky |
50 g | holandského kakaa |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
1 | lžička kypřicího prášku |
1⁄2 | lžičky jedlé sody |
200 g | čokolády (70 %) |
150 g | nasekaných arašídů |
Postup přípravy
1. Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.
2. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.
3. Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.
4. Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.
5. V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.
6. K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.
7. V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.
8. Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
9. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.
10. Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.
11. Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.