Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Ingredience

256 g jemného arašídového másla
62 g moučkového cukru
2 a 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
1 a 1⁄2 lžičky soli
226 g másla
250 g tmavého třtinového cukru
100 g cukru krupice
3 vejce
292 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku
1⁄2 lžičky jedlé sody
200 g čokolády (70 %)
150 g nasekaných arašídů

Postup přípravy

1. Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.

2. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.

3. Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.

4. Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.

5. V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.

6. K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.

7. V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.

8. Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

9. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.

10. Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.

11. Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty