Vážení zákazníci, od pondělí 10. 5. opět najdete bez omezení veškerý sortiment, na který jste zvyklí, v našich prodejnách. Zároveň můžete vyzvedávat kampaňové produkty přímo z určeného stojanu bez SMS objednání.
Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Co budete potřebovat

256 g jemného arašídového másla
62 g moučkového cukru
2 a 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
1 a 1⁄2 lžičky soli
226 g másla
250 g tmavého třtinového cukru
100 g cukru krupice
3 vejce
292 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku
1⁄2 lžičky jedlé sody
200 g čokolády (70 %)
150 g nasekaných arašídů

Jak na to?

1. Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.

2. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.

3. Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.

4. Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.

5. V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.

6. K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.

7. V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.

8. Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

9. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.

10. Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.

11. Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cookies s čokoládou a burákovým máslem

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Vegetariánské Magazín 2/2021 Počet porcí: 24 kusů
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

256 g jemného arašídového másla
62 g moučkového cukru
2 a 1⁄2 lžičky vanilkového extraktu
1 a 1⁄2 lžičky soli
226 g másla
250 g tmavého třtinového cukru
100 g cukru krupice
3 vejce
292 g hladké mouky
50 g holandského kakaa
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřicího prášku
1⁄2 lžičky jedlé sody
200 g čokolády (70 %)
150 g nasekaných arašídů

Jak na to?

1. Nejprve připravte burákovou náplň. V misce smíchejte arašídové máslo, cukr, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1⁄2 lžičky soli.

2. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky burákové směsi o velikosti 2 zarovnaných lžiček. Plech se směsí dejte do mrazáku, než připravíte zbytek těsta, aby hromádky dobře zatuhly.

3. Připravte si zbylé suroviny. V míse ručním mixérem prošlehejte měkké máslo spolu s oběma cukry do pěnové hmoty.

4. Postupně po jednom stěrkou zapracujte vejce a vše dobře promíchejte. Přidejte zbylý vanilkový extrakt a opět promíchejte dohromady.

5. V další misce spolu smíchejte mouku, kakao, škrob, kypřicí prášek, sodu a 1 lžičku soli.

6. K máslové směsi přidejte 1/3 moučné směsi, utřete stěrkou, přidejte další moučné směsi, opět utřete špachtlí, aby se vše dobře spojilo.

7. V této fázi přidejte na kousky nasekanou čokoládu a arašídy a promíchejte.

8. Nakonec přidejte poslední moučné směsi a vše spolu smíchejte. Mísu zakryjte potravinářskou fólií. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.

9. Na plech vyložený pečicím papírem klaďte hromádky těsta o velikosti 1 zarovnané polévkové lžíce.

10. Doprostřed udělejte důlek tím, že zatlačíte dovnitř hromádku zmrzlé burákové náplně. Tu pak zakryjete 1 zarovnanou lžící čokoládového těsta.

11. Pečte cca 12 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po vyndání z trouby nechte ještě minimálně 5 minut vychladnout na plechu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty