Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Cold brew  s mlékem

Cold brew s mlékem

Tip baristy: Jemně pražená káva Perla Origins Kenya vyniká tóny borůvek a citrusů, jež se macerací pozvolna uvolní. Cold brew tak získá svěží tropický nádech pro letní osvěžení.

Ingredience

60 g kávy Perla Origins Kenya (No 4)
600 ml vody
12 kostek ledu
100 ml plnotučného mléka

Postup přípravy

1. Ve french pressu zalijte nahrubo namletou kávu studenou, ideálně filtrovanou vodou a konvičku přikryjte potravinářskou fólií. Nestlačujte pístem. Nechte odležet na 24 hodin v chladnu.

2. Do čtyř sklenic nasypte po třech kostkách ledu. Kávu ve french pressu stlačte pístem, abyste oddělili sedlinu od kávy, a přelijte ji do připravených sklenic s ledem. Kávu můžete dolít mlékem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty