Čokoládový uzel z kynutého těsta

Snadné Dezert Počet porcí: 1 koláč Magazín 4/2020
Snadné Dezert Počet porcí: 1 koláč Magazín 4/2020

Ingredience

50 ml vlažné vody
20 g droždí
55 g cukru krupice
570 g hladké mouky
sůl
3 vejce
50 ml slunečnicového oleje
200 g hořké čokolády (70 %)
½ lžičky skořice
55 g másla

Postup přípravy

1.V misce s vlažnou vodou rozmíchejte droždí a lžičku cukru. Nechte10 minut odležet.

2.Do velké mísy prosejte 560 g mouky, vsypte 45 g cukru, lžičku solia promíchejte. Doprostřed směsi udělejte důlek a vklepněte do něj2 vejce, 1 žloutek, přilijte olej a kvásek z droždí. Vypracujte hladké vláčné těsto, zakryjte fólií a nechte 90 minut kynout.

3.Mezitím připravte čokoládovou náplň. Najemno nasekanou čokoládu, skořici a zbylý cukr zalijte rozpuštěným máslem. Promíchejte.

4.Vykynuté těsto prohněťte na pomoučeném vále a rozdělte na4 části. Z každého kusu vyválejte 40 cm dlouhý pruh, který potřete čokoládovou náplní. Konce nechte volné.

5.Zkruťte je do spirály a dva položte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Třetí pruh provlékněte kolmo středem na ležící pruhy tak, že jeden pruh leží pod a druhý nad kolmým válečkem. Čtvrtý pruh provlékněte hned vedle třetího, ale opačně. Nejprve nad a poté pod již ležící pruhy. Vznikne vám kříž propletených válečků.

6.Pokračujte v křížení sousedních konců válečků střídavě. Jakmile dokončíte poslední křížení, uzel otočte rubovou stranou nahoru a všechnyvolné kusy těsta spojte uprostřed bochánku. Otočte zpět a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 60 minut kynout.

7.Troubu předehřejte na 175 °C. Zbylý bílek prošlehejte se lžící studené vody a potřete jím nakynutý uzel. Pečte 40 minut. Po upečení nechte na mřížce vychladnout.

Pomohl vám recept?
3hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky