Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čokoládovokávová pěna s lískovými oříšky

Čokoládovokávová pěna s lískovými oříšky

Ingredience

3 lžičky instantní kávy Perla
100 g hořké čokolády
200 ml smetany (33 %)
130 g mascarpone
1 lžíce moučkového cukru
100 g lískových ořechů

Postup přípravy

1. Vroucí vodou zalijte v malém šálku instantní kávu Perla a nechte vychladnout.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte také vychladnout.

3. Mezitím ušlehejte smetanu dotuha.

4. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem, poté přidejte 4 lžíce vychladlé kávy a rozpuštěnou čokoládu. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehanou smetanu.

5. Pěnu rozdělte do 4 misek a dejte alespoň na 2 hodiny do chladničky.

6. Před podáváním posypte nasekanými, nasucho opraženými lískovými ořechy.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty