×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Čokoládovodýňové koláčky

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný...
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný perník
Perník
Perník
Perník
Perník
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí

Čokoládovodýňové koláčky

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
100 g kakaa holandského typu
1,5 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžíce másla
1/4 hrnku ztuženého tuku
100 g krupicového cukru
110 g tmavého třtinového cukru
1 vejce
250 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Na naplň:
120 g smetanového sýru
115 g másla
55 g moučkového cukru
60–80 ml dýňového pyré
skořice
špetka mletého muškátového oříšku

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte spolu s kakaem, jedlou sodou a solí do středně velké mísy a promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Dejte stranou. Máslo, ztužený tuk a cukr našlehejte ručním elektrickým šlehačem dohladka, trvá to asi 3 minuty. Přidejte vejce a šlehejte doběla a dokrémova, asi 2 minuty. Pak postupně zašlehávejte moučnou směs, mléko a vanilkový extrakt.
2. Z těsta odebírejte lžící a na plech vyložený pečicím papírem dělejte hromádky, pomocí lžíce je zploštěte do kolečka o průměru 5 cm. Pečte asi 12–14 minut. Vyndejte, nechte lehce zchladnout, pomocí špachtle sejměte a dejte na mísu zcela vychladnout.
3. Připravte si náplň: ručním elektrickým šlehačem našlehejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr, poté přidejte dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a prošlehejte dohladka. Krémem potřete polovinu koleček, přiklopte druhou polovinou a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Čokoládovodýňové koláčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Pečení
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

225 g hladké mouky
100 g kakaa holandského typu
1,5 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžíce másla
1/4 hrnku ztuženého tuku
100 g krupicového cukru
110 g tmavého třtinového cukru
1 vejce
250 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Na naplň:
120 g smetanového sýru
115 g másla
55 g moučkového cukru
60–80 ml dýňového pyré
skořice
špetka mletého muškátového oříšku

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte spolu s kakaem, jedlou sodou a solí do středně velké mísy a promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Dejte stranou. Máslo, ztužený tuk a cukr našlehejte ručním elektrickým šlehačem dohladka, trvá to asi 3 minuty. Přidejte vejce a šlehejte doběla a dokrémova, asi 2 minuty. Pak postupně zašlehávejte moučnou směs, mléko a vanilkový extrakt.
2. Z těsta odebírejte lžící a na plech vyložený pečicím papírem dělejte hromádky, pomocí lžíce je zploštěte do kolečka o průměru 5 cm. Pečte asi 12–14 minut. Vyndejte, nechte lehce zchladnout, pomocí špachtle sejměte a dejte na mísu zcela vychladnout.
3. Připravte si náplň: ručním elektrickým šlehačem našlehejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr, poté přidejte dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a prošlehejte dohladka. Krémem potřete polovinu koleček, přiklopte druhou polovinou a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný...
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný perník
Perník
Perník
Perník
Perník
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí
Brambory se šalvějí

Inspirujte se podobnými recepty