Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

225 g hladké mouky
100 g kakaa holandského typu
1,5 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžíce másla
1/4 hrnku ztuženého tuku
100 g krupicového cukru
110 g tmavého třtinového cukru
1 vejce
250 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu
Na naplň:
120 g smetanového sýru
115 g másla
55 g moučkového cukru
60–80 ml dýňového pyré
skořice
špetka mletého muškátového oříšku

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte spolu s kakaem, jedlou sodou a solí do středně velké mísy a promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Dejte stranou. Máslo, ztužený tuk a cukr našlehejte ručním elektrickým šlehačem dohladka, trvá to asi 3 minuty. Přidejte vejce a šlehejte doběla a dokrémova, asi 2 minuty. Pak postupně zašlehávejte moučnou směs, mléko a vanilkový extrakt.
2. Z těsta odebírejte lžící a na plech vyložený pečicím papírem dělejte hromádky, pomocí lžíce je zploštěte do kolečka o průměru 5 cm. Pečte asi 12–14 minut. Vyndejte, nechte lehce zchladnout, pomocí špachtle sejměte a dejte na mísu zcela vychladnout.
3. Připravte si náplň: ručním elektrickým šlehačem našlehejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr, poté přidejte dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a prošlehejte dohladka. Krémem potřete polovinu koleček, přiklopte druhou polovinou a podávejte.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty