Ingredience
225 g | hladké mouky |
100 g | kakaa holandského typu |
1,5 | lžičky jedlé sody |
1/2 | lžičky soli |
1 | lžíce másla |
1/4 | hrnku ztuženého tuku |
100 g | krupicového cukru |
110 g | tmavého třtinového cukru |
1 | vejce |
250 ml | mléka |
1 | lžička vanilkového extraktu |
Na naplň: | |
---|---|
120 g | smetanového sýru |
115 g | másla |
55 g | moučkového cukru |
60–80 ml | dýňového pyré |
skořice | |
špetka mletého muškátového oříšku |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte spolu s kakaem, jedlou sodou a solí do středně velké mísy a promíchejte, aby ve směsi nebyly žádné kakaové hrudky. Dejte stranou. Máslo, ztužený tuk a cukr našlehejte ručním elektrickým šlehačem dohladka, trvá to asi 3 minuty. Přidejte vejce a šlehejte doběla a dokrémova, asi 2 minuty. Pak postupně zašlehávejte moučnou směs, mléko a vanilkový extrakt.
2. Z těsta odebírejte lžící a na plech vyložený pečicím papírem dělejte hromádky, pomocí lžíce je zploštěte do kolečka o průměru 5 cm. Pečte asi 12–14 minut. Vyndejte, nechte lehce zchladnout, pomocí špachtle sejměte a dejte na mísu zcela vychladnout.
3. Připravte si náplň: ručním elektrickým šlehačem našlehejte smetanový sýr, máslo a moučkový cukr, poté přidejte dýňové pyré, skořici a muškátový oříšek a prošlehejte dohladka. Krémem potřete polovinu koleček, přiklopte druhou polovinou a podávejte.