Čokoládovo-ořechový dort
Ingredience
170 g | másla |
2 | lžíce ořechového likéru |
150 g | krupicového cukru |
120 g | hladké mouky |
1 | lžička prášku do pečiva |
65 g | holandského kakaa |
3 | vejce |
150 | celých lískových ořechů |
120 g | kvalitní hořké čokolády |
smetana | |
Na čokoládové těsto: | |
---|---|
225 g | hladké mouky |
25 g | holandského kakaa |
75 g | krupicového cukru |
75 g | másla |
1 | lžíce zakysané smetany |
1 | vejce |
50 g | hořké čokolády |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Kulatou formu s vroubkovanými okraji o průměru 24 cm a výšce asi 3 cm vyložte pečicím papírem. Na čokoládové těsto dejte do robotu mouku, kakao, cukr a máslo a umixujte do směsi podobající se jemnější strouhance. Pak přidejte zakysanou smetanu, vejce a zchladlou rozpuštěnou čokoládu a umíchejte do těsta. Pokud bude příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak z těsta vytvarujte placku, zabalte ji do fólie a dejte na 30 minut chladit.
2. Těsto rozválejte do tloušťky 5 mm a vyložte jím formu, přesahující těsto odřízněte. Dno dortu propíchejte vidličkou, přiklopte pečicím papírem, zatěžkejte fazolemi a pečte 10–15 minut dozlatova, aby bylo těsto zcela suché.
3. Mezitím v míse smíchejte rozpuštěné máslo, likér a krupicový cukr. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem a směs přidejte k máslové. Poté do ní vmíchejte rovněž vejce, ořechy a nasekanou čokoládu.
4. Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Ořechovo-čokoládovou směs dejte na upečený základ, vršek uhlaďte a pečte 20 minut. Hotové posypte čokoládovými hoblinkami a servírujte s horkou smetanou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY