Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

160 g tmavé čokolády
80 g másla
2 bílky
55 g moučkového cukru
35 g hladké mouky
90 g mletých mandlí
4 čtverečky tmavé čokolády po 10 g
1 hustou zakysanou smetanu

Postup přípravy

1) Za asistence dospěláka předehřejte troubu na 150 °C.

2) Čokoládu dejte spolu s máslem do žáruvzdorné mísy a držte si od těla šmoulu Mlsouna – ať ji nespořádá dřív, než z ní stihnete připravit bábovičky!

3) Misku posaďte na rendlík s vroucí vodou (voda se nesmí dotýkat dna mísy) a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a dokud nezískáte krásně hladkou směs. Dejte stranou.

4) V jiné míse dotuha ušlehejte bílky a odložte. Cukr a mouku prosejte do mísy. Přimíchejte mleté mandle a rozehřátou čokoládovou směs. Nakonec opatrně vmíchejte i bílky.

5) Polovinu těsta rozdělte do 4 máslem vymazaných báboviček o objemu 125 ml. Doprostřed dejte po jednom čtverečku čokolády a překryjte zbylým těstem.

6) Pečte 20 minut. Vyndejte z trouby, nechte 5 minut vychladnout ve formičkách, pak vyklopte.

7) Podávejte s hustou zakysanou smetanou, případně malinami. Hurá na ně – těchhle báboviček se „nebojí“ ani šmoula Bázlivka!

Pomohl vám recept?
19hodnocení4

Další videorecepty