
Čočkový veggie burger s guacamole

Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Veganské
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
- Vegan burger čočkový 4 g
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Tapas Guacamole dip s avokádem 350 g
- Chilli paprička 1 ks
- Baby špenát 1 hrs.
- Hráškové výhonky 1 hrs.
- Pepř růžový 1 člž
- Olej olivový 1 plž
- Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
- Vegan burger čočkový 4 g
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Tapas Guacamole dip s avokádem 350 g
- Chilli paprička 1 ks
- Baby špenát 1 hrs.
- Hráškové výhonky 1 hrs.
- Pepř růžový 1 člž
- Olej olivový 1 plž
Příprava
- 1Na grilovací tácek rozložte 425 g rozmarýnových brambor a grilujte po dobu 20 minut. V polovině pečení je promíchejte. Těsně před dokončením brambor přidejte na gril 4 čočkové burgery a krátce je ogrilujte, 2–3 minuty z každé strany. Hamburgerové bulky rozpulte a řeznou stranou dolů je opečte na grilu asi 1 minutu v chladnější části grilu.
- 2Do misky přendejte 350 g guacamole dipu s avokádem. Přidejte omytou, semínek zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a dobře promíchejte.
- 3Na spodní poloviny bulek naneste malé množství připraveného guacamole. Přidejte ½ omytých listů baby špenátu a grilovaný čočkový burger.
- 4Každý burger doplňte lžící guacamole, čerstvými hráškovými výhonky, posypte nahrubo podrceným růžovým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Přiklopte horními polovinami opečených bulek a podávejte s rozmarýnovými bramborami. Skvělý burger může být i bez masa!
- 1Na grilovací tácek rozložte 425 g rozmarýnových brambor a grilujte po dobu 20 minut. V polovině pečení je promíchejte. Těsně před dokončením brambor přidejte na gril 4 čočkové burgery a krátce je ogrilujte, 2–3 minuty z každé strany. Hamburgerové bulky rozpulte a řeznou stranou dolů je opečte na grilu asi 1 minutu v chladnější části grilu.
- 2Do misky přendejte 350 g guacamole dipu s avokádem. Přidejte omytou, semínek zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a dobře promíchejte.
- 3Na spodní poloviny bulek naneste malé množství připraveného guacamole. Přidejte ½ omytých listů baby špenátu a grilovaný čočkový burger.
- 4Každý burger doplňte lžící guacamole, čerstvými hráškovými výhonky, posypte nahrubo podrceným růžovým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Přiklopte horními polovinami opečených bulek a podávejte s rozmarýnovými bramborami. Skvělý burger může být i bez masa!
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.