ReceptyČočkový veggie burger s guacamole
Albert logo
  • Čočkový veggie burger s guacamole

Čočkový veggie burger s guacamole

Čočkový veggie burger s guacamole
Snadné
16-30 minut
0/5
Česká
Veganské
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
  • Vegan burger čočkový 4 g
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Tapas Guacamole dip s avokádem 350 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Hráškové výhonky 1 hrs.
  • Pepř růžový 1 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Brambory s rozmarýnem Albertova tržnice 425 g
  • Vegan burger čočkový 4 g
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Tapas Guacamole dip s avokádem 350 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Hráškové výhonky 1 hrs.
  • Pepř růžový 1 člž
  • Olej olivový 1 plž

Příprava

  1. 1
    Na grilovací tácek rozložte 425 g rozmarýnových brambor a grilujte po dobu 20 minut. V polovině pečení je promíchejte. Těsně před dokončením brambor přidejte na gril 4 čočkové burgery a krátce je ogrilujte, 2–3 minuty z každé strany. Hamburgerové bulky rozpulte a řeznou stranou dolů je opečte na grilu asi 1 minutu v chladnější části grilu.
  2. 2
    Do misky přendejte 350 g guacamole dipu s avokádem. Přidejte omytou, semínek zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a dobře promíchejte.
  3. 3
    Na spodní poloviny bulek naneste malé množství připraveného guacamole. Přidejte ½ omytých listů baby špenátu a grilovaný čočkový burger.
  4. 4
    Každý burger doplňte lžící guacamole, čerstvými hráškovými výhonky, posypte nahrubo podrceným růžovým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Přiklopte horními polovinami opečených bulek a podávejte s rozmarýnovými bramborami. Skvělý burger může být i bez masa!
  1. 1
    Na grilovací tácek rozložte 425 g rozmarýnových brambor a grilujte po dobu 20 minut. V polovině pečení je promíchejte. Těsně před dokončením brambor přidejte na gril 4 čočkové burgery a krátce je ogrilujte, 2–3 minuty z každé strany. Hamburgerové bulky rozpulte a řeznou stranou dolů je opečte na grilu asi 1 minutu v chladnější části grilu.
  2. 2
    Do misky přendejte 350 g guacamole dipu s avokádem. Přidejte omytou, semínek zbavenou a najemno nakrájenou chilli papričku a dobře promíchejte.
  3. 3
    Na spodní poloviny bulek naneste malé množství připraveného guacamole. Přidejte ½ omytých listů baby špenátu a grilovaný čočkový burger.
  4. 4
    Každý burger doplňte lžící guacamole, čerstvými hráškovými výhonky, posypte nahrubo podrceným růžovým pepřem a zakápněte olivovým olejem. Přiklopte horními polovinami opečených bulek a podávejte s rozmarýnovými bramborami. Skvělý burger může být i bez masa!

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.