Citronový chlebíček s ovocem a polevou
Ingredience
200 g | másla |
200 g | třtinového cukru |
3 | vejce |
100 g | zakysané smetany |
50 ml | mléka |
350 g | hladké celozrnné mouky |
1 | lžička jedlé sody |
¼ | lžičky kypřicího prášku |
½ | lžičky soli |
2 | bio citrony |
125 g | borůvek |
150 g | cukru moučky |
2 | snítky čerstvé máty |
Postup přípravy
1. Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.
2. Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a kůru z dobře omytých citronů. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Nakonec vmíchejte ¾ šťávy z obou citronů a 100 g borůvek.
3. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
4. V misce metličkou smíchejte moučkový cukr spolu se zbytkem citronové šťávy. Polevou přelijte chlebíček. Nechte chvilku zaschnout a ozdobte zbytkem borůvek překrojených na polovinu a lístky máty.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY