Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Citronový chlebíček s ovocem a polevou

Citronový chlebíček s ovocem a polevou

Ingredience

200 g másla
200 g třtinového cukru
3 vejce
100 g zakysané smetany
50 ml mléka
350 g hladké celozrnné mouky
1 lžička jedlé sody
¼ lžičky kypřicího prášku
½ lžičky soli
2 bio citrony
125 g borůvek
150 g cukru moučky
2 snítky čerstvé máty

Postup přípravy

1. Máslo pokojové teploty dejte do mísy a spolu s cukrem vyšlehejte ručním šlehačem do pěny. Po jednom zašlehejte k máslu vejce a vytvořte hladkou emulzi. Pomalu vlijte smetanu, mléko a promíchejte.

2. Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, kypřicí prášek, sůl a kůru z dobře omytých citronů. Po třetinách zamíchejte k máslovému základu moučnou směs. Vše vymíchejte na hladké těsto. Nakonec vmíchejte ¾ šťávy z obou citronů a 100 g borůvek.

3. Do formy o rozměru 22 × 10 cm vyložené pečicím papírem vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 60 minut. Před vyndáním proveďte test pečení pomocí zapíchnuté špejle. Než chlebíček vyndáte, nechte ho zcela vychladnout na mřížce.

4. V misce metličkou smíchejte moučkový cukr spolu se zbytkem citronové šťávy. Polevou přelijte chlebíček. Nechte chvilku zaschnout a ozdobte zbytkem borůvek překrojených na polovinu a lístky máty.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty