×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Citronová pěna se sušenkami

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizov...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Citronová pěna se sušenkami

Co budete potřebovat

500 ml smetany ke šlehání
110 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
60 ml citronové šťávy
NA SUŠENKY
35 g hladké mouky, prosáté
40 g moučkového cukru, prosátého
2 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
2 lžičky citronové kůry, nastrouhané najemno
k podávání šlehačka

Jak na to?

Smetanu s cukrem dejte do rendlíku, míchejte, aby se cukr rozpustil a přiveďte k varu. Nechte 3 minuty vařit. Sundejte z plamene, vmíchejte citronovou kůru a šťávu a nechte 5 minut odstát. Rozdělte do 4 mističek a dejte na 3–4 hodiny do lednice ztuhnout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny suroviny na sušenky zpracujte do těsta. Na tukem vymazaný plech klaďte pomocí lžíce těsto, které roztírejte ho do úzkých proužků. Pečte 6–8 minut dozlatova, nechte vychladnout. Citronový krém ozdobte šlehačkou a podávejte se sušenkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová pěna se sušenkami

Dezert Snadné Sladká jídla Silvestr 2016 Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 ml smetany ke šlehání
110 g krupicového cukru
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
60 ml citronové šťávy
NA SUŠENKY
35 g hladké mouky, prosáté
40 g moučkového cukru, prosátého
2 vaječné bílky
40 g másla, rozpuštěného
2 lžičky citronové kůry, nastrouhané najemno
k podávání šlehačka

Jak na to?

Smetanu s cukrem dejte do rendlíku, míchejte, aby se cukr rozpustil a přiveďte k varu. Nechte 3 minuty vařit. Sundejte z plamene, vmíchejte citronovou kůru a šťávu a nechte 5 minut odstát. Rozdělte do 4 mističek a dejte na 3–4 hodiny do lednice ztuhnout.
Troubu předehřejte na 180 °C. Všechny suroviny na sušenky zpracujte do těsta. Na tukem vymazaný plech klaďte pomocí lžíce těsto, které roztírejte ho do úzkých proužků. Pečte 6–8 minut dozlatova, nechte vychladnout. Citronový krém ozdobte šlehačkou a podávejte se sušenkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Hummus s karamelizovanou...
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Pečené kořeněné burské oříšky
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Paštika s calvadosem
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna

Inspirujte se podobnými recepty