×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Citronová buchta s tymiánovou polevou

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Citronová buchta s tymiánovou polevou

Co budete potřebovat

NA BUCHTU
2 vejce
60 ml rostlinného oleje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžička vanilkové esence
280 g řeckého jogurtu
250 g krupicového cukru
2 lžíce tymiánových lístků
260 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
NA CITRONOVÝ SIRUP
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
100 g krupicového cukru
NA TYMIÁNOVÝ CUKR
2 lžíce tymiánových lístků + snítky na ozdobu
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu kromě mouky a prášku do pečiva dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
Tymiánové lístky s cukrem v hmoždíři tlučte, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová buchta s tymiánovou polevou

Velmi snadné Magazín 5/2016
(0)

Co budete potřebovat

NA BUCHTU
2 vejce
60 ml rostlinného oleje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžička vanilkové esence
280 g řeckého jogurtu
250 g krupicového cukru
2 lžíce tymiánových lístků
260 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
NA CITRONOVÝ SIRUP
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
100 g krupicového cukru
NA TYMIÁNOVÝ CUKR
2 lžíce tymiánových lístků + snítky na ozdobu
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu kromě mouky a prášku do pečiva dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
Tymiánové lístky s cukrem v hmoždíři tlučte, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty