×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Citronová buchta s tymiánovou polevou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Citronová buchta s tymiánovou polevou

Co budete potřebovat

NA BUCHTU
2 vejce
60 ml rostlinného oleje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžička vanilkové esence
280 g řeckého jogurtu
250 g krupicového cukru
2 lžíce tymiánových lístků
260 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
NA CITRONOVÝ SIRUP
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
100 g krupicového cukru
NA TYMIÁNOVÝ CUKR
2 lžíce tymiánových lístků + snítky na ozdobu
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu kromě mouky a prášku do pečiva dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
Tymiánové lístky s cukrem v hmoždíři tlučte, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Citronová buchta s tymiánovou polevou

Velmi snadné Tymián Magazín 5/2016 Počet porcí: 6-8
(0)

Co budete potřebovat

NA BUCHTU
2 vejce
60 ml rostlinného oleje
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 ml citronové šťávy
1 lžička vanilkové esence
280 g řeckého jogurtu
250 g krupicového cukru
2 lžíce tymiánových lístků
260 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
NA CITRONOVÝ SIRUP
nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 citronů
100 g krupicového cukru
NA TYMIÁNOVÝ CUKR
2 lžíce tymiánových lístků + snítky na ozdobu
50 g krupicového cukru

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Suroviny na buchtu kromě mouky a prášku do pečiva dejte do velké mísy a promíchejte. Pak vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a pečicím papírem vyložené dortové nebo bábovkové formy o průměru 20 cm a pečte 45–50 minut. Vyndejte z trouby, nechte buchtu ještě 10 minut odpočívat ve formě a pak ji vyklopte.
Zatímco se buchta peče, připravte si citronový sirup. Citronovou šťávu, cukr a 2 lžíce vody v rendlíku na mírném plamenu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zhruba 3 minuty zvolna probublávat, až sirup začne houstnout. Pak vmíchejte citronovou kůru. Vršek buchty hustě propíchejte špejlí a přelijte polovinou sirupu. Ten se do těsta hezky vsákne. Chvíli počkejte a nalijte druhou polovinu sirupu.
Tymiánové lístky s cukrem v hmoždíři tlučte, dokud tymián nepustí trochu oleje. Buchtu posypte tymiánovým cukrem a ozdobte snítkami tymiánu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty