×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cibulový koláč s houbami a rukolou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Cibulový koláč s houbami a rukolou

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička balzamikového octa
sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc
300 g zahradních žampionů AQ
100 g mozzarelly
rukola AQ k podávání

Jak na to?

1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulový koláč s houbami a rukolou

Snadné Česká Chuťovky Pečení Tymián Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička balzamikového octa
sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc
300 g zahradních žampionů AQ
100 g mozzarelly
rukola AQ k podávání

Jak na to?

1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty