×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cibulový koláč s houbami a rukolou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Cibulový koláč s houbami a rukolou

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička balzamikového octa
sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc
300 g zahradních žampionů AQ
100 g mozzarelly
rukola AQ k podávání

Jak na to?

1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulový koláč s houbami a rukolou

Snadné Česká Chuťovky Pečení Tymián Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 5 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 lžíce olivového oleje
5 červených cibulí, pokrájených na kolečka
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička balzamikového octa
sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
4 plátky Schwarzwaldské šunky AExc
300 g zahradních žampionů AQ
100 g mozzarelly
rukola AQ k podávání

Jak na to?

1. Tři lžíce olivového oleje rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a na malém až středním plameni ji deset minut pomalu opékejte. Přidejte tymián, ocet, sůl a pepř a za občasného míchání opékejte dalších pět minut. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těsto rozválejte do kola o průměru asi 28 centimetru, dejte na plech vyložený pečicím papírem a několikrát jej propíchejte vidličkou.
2. Na těsto navrstvěte opečenou cibuli (asi 3 cm od okraje), natrhanou šunku a žampiony (kloboučkem dolů). Houby potřete zbylým olejem a na koláč přidejte kolečka mozzarelly. Vše osolte a opepřete. Pečte třicet až pětatřicet minut, aby se okraj koláče nafoukl a houby změkly. Podávejte s hrstí rukoly uprostřed.
Tip - Koláč můžete místo rukoly posypat polníčkem, čerstvým špenátem nebo řeřichou.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019