×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Cibulačka podle Jamieho Olivera

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvé šalvěje + 8 listů na ozdobení
8 stroužků česneku, prolisovaných
5 červených cibulí, nakrájených na plátky
4 bílé cibule, nakrájené na plátky
3 šalotky, nakrájené na plátky
300 g pórku, nakrájeného na plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 l vývaru (hovězího, zeleninového nebo drůbežího)
8 plátků dobrého, ztvrdlého chleba
200 g strouhaného čedaru
worcesterská omáčka

Jak na to?

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Polévka Snadné Francouzská Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvé šalvěje + 8 listů na ozdobení
8 stroužků česneku, prolisovaných
5 červených cibulí, nakrájených na plátky
4 bílé cibule, nakrájené na plátky
3 šalotky, nakrájené na plátky
300 g pórku, nakrájeného na plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 l vývaru (hovězího, zeleninového nebo drůbežího)
8 plátků dobrého, ztvrdlého chleba
200 g strouhaného čedaru
worcesterská omáčka

Jak na to?

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Hovězí bourguignon
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Nicejský salát
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Bujabéza
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...
Sendvič s grilovanou cibulkou...

Inspirujte se podobnými recepty