×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Cibulačka podle Jamieho Olivera
nad 60 minut , Polévka , Snadné , Francouzská ,

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Co budu potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvé šalvěje + 8 listů na ozdobení
8 stroužků česneku, prolisovaných
5 červených cibulí, nakrájených na plátky
4 bílé cibule, nakrájené na plátky
3 šalotky, nakrájené na plátky
300 g pórku, nakrájeného na plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 l vývaru (hovězího, zeleninového nebo drůbežího)
8 plátků dobrého, ztvrdlého chleba
200 g strouhaného čedaru
worcesterská omáčka

Jak na to?

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z králičího ragú podle Zdeňka Pohlreicha

    Polévka nad 60 minut