×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Cibulačka podle Jamieho Olivera

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvé šalvěje + 8 listů na ozdobení
8 stroužků česneku, prolisovaných
5 červených cibulí, nakrájených na plátky
4 bílé cibule, nakrájené na plátky
3 šalotky, nakrájené na plátky
300 g pórku, nakrájeného na plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 l vývaru (hovězího, zeleninového nebo drůbežího)
8 plátků dobrého, ztvrdlého chleba
200 g strouhaného čedaru
worcesterská omáčka

Jak na to?

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Cibulačka podle Jamieho Olivera

Polévka Snadné Francouzská Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

1 lžíce másla + 2 lžíce olivového oleje
2 hrsti čerstvé šalvěje + 8 listů na ozdobení
8 stroužků česneku, prolisovaných
5 červených cibulí, nakrájených na plátky
4 bílé cibule, nakrájené na plátky
3 šalotky, nakrájené na plátky
300 g pórku, nakrájeného na plátky
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
2 l vývaru (hovězího, zeleninového nebo drůbežího)
8 plátků dobrého, ztvrdlého chleba
200 g strouhaného čedaru
worcesterská omáčka

Jak na to?

1. Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce se silným dnem na mírný oheň, všechno dobře promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek. Osolte, opepřete, hrnec zakryjte pokličkou – nechte ji trochu na stranu, aby zůstal pootevřený – a základ padesát minut duste na nejmenším ohni. Cibule by se přitom neměly zbarvit, občas je promíchejte, aby se nepřichytily. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Musíte mít
trpělivost dusit pomalu, dáte tím polévce neuvěřitelnou chuť a konzistenci.
2. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte patnáct minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt, klidně je do misek zatlačte. Posypte sýrem, pokapejte worcesterskou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby, a až bude sýr probublávat, máte hotovo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat