Chřestový chlebíček
Ingredience
100 ml | olivového oleje + navíc |
300 g | zeleného chřestu, nakrájeného na třícentimetrové kousky |
200 g | hladké mouky |
2 | lžičky prášku do pečiva |
1 | lžíce tymiánových lístků |
sůl, pepř | |
3 | vejce, lehce našlehaná |
100 ml | mléka |
100 g | nakládaných sušených rajčat, hrubě nasekaných |
plná hrst vypeckovaných černých oliv | |
100 g | strouhaného čedaru nebo ementálu |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiánovými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promíchejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stranou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a posypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY