×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřestový chlebíček

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Chřestový chlebíček

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje + navíc
300 g zeleného chřestu, nakrájeného na třícentimetrové kousky
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce tymiánových lístků
sůl, pepř
3 vejce, lehce našlehaná
100 ml mléka
100 g nakládaných sušených rajčat, hrubě nasekaných
plná hrst vypeckovaných černých oliv
100 g strouhaného čedaru nebo ementálu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřestový chlebíček

Náročné Česká Chuťovky Tymián , Rajče Magazín 5/2011
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

100 ml olivového oleje + navíc
300 g zeleného chřestu, nakrájeného na třícentimetrové kousky
200 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce tymiánových lístků
sůl, pepř
3 vejce, lehce našlehaná
100 ml mléka
100 g nakládaných sušených rajčat, hrubě nasekaných
plná hrst vypeckovaných černých oliv
100 g strouhaného čedaru nebo ementálu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 190 °C. Olejem vymažte formu na chleba o rozměrech zhruba 22 x 10 x 5 cm. Chřest dvě minuty povařte v osolené vodě, sceďte a ihned ochlaďte pod proudem tekoucí vody. Osušte. Hladkou mouku smíchejte ve velké míse s práškem do pečiva a tymiáno­vými lístky. Přisypte sůl a pepř. Promí­chejte a uprostřed udělejte důlek, do něj vyklepněte vajíčka, přilijte mléko, olej a propracujte do hladkého těsta. Pár kousků chřestu dejte stra­nou, stejně jako pár oliv. Zbylý chřest, rajčata, většinu oliv a dvě třetiny sýru vmíchejte do těsta. Přelijte do formy, navrch dejte zbylý chřest i olivy a po­sypte zbylým sýrem. Pečte pětatřicet až čtyřicet minut. Nechte pět minut stát ve formě a poté vyklopte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty