×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřest grilovaný se sezamem

Další recepty a články

Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Krémové těstoviny s chřestem
Krémové těstoviny s...
Krémové těstoviny s chřestem
Krémové těstoviny s chřestem

Chřest grilovaný se sezamem

Co budete potřebovat

20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
2 lžíce sezamového oleje
nebo olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek
sůl
pepř

Jak na to?

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.

2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.

3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřest grilovaný se sezamem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Grilování Chřest , Duben Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 3 (18)

Co budete potřebovat

20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
2 lžíce sezamového oleje
nebo olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek
sůl
pepř

Jak na to?

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.

2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.

3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Zapečený chřest
Krémové těstoviny s chřestem
Krémové těstoviny s chřestem
Krémové těstoviny s chřestem
Krémové těstoviny s chřestem

Inspirujte se podobnými recepty