
Chřest grilovaný se sezamem
Postup přípravy
Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.
1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.
2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.
3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.
Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.