×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chřest grilovaný se sezamem

Další recepty a články

Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Grilované artyčoky s...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...

Chřest grilovaný se sezamem

Co budete potřebovat

20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
2 lžíce sezamového oleje
nebo olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek
sůl
pepř

Jak na to?

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.

2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.

3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chřest grilovaný se sezamem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Grilování Chřest , Duben Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
2 lžíce sezamového oleje
nebo olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek
sůl
pepř

Jak na to?

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.

2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.

3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Vařený chřest s vejci na tvrdo...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Kuře s pečeným česnekem a...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Grilované artyčoky s kořeněným...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...
Těstoviny s artyčoky a...

Inspirujte se podobnými recepty