×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Chřest grilovaný se sezamem
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Chuťovky , Grilování ,

Chřest grilovaný se sezamem

Co budu potřebovat

20 výhonků zeleného chřestu (zhruba 500 g)
2 lžíce sezamového oleje
nebo olivového oleje
1 lžíce sójové omáčky
1 stroužek česneku
2 lžíce sezamových semínek
sůl
pepř

Jak na to?

Grilovaný chřest skvěle doplňuje jídelníček nejen při letních večerech strávených u grilu. Recept je pro všechny, kteří ocení na grilu kromě masa také zeleninu, ať už jako přílohu k masu, či samostatně jako chuťovku.

1. Chřest nejprve omyjte, a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Pro lepší manipulaci při opékání napíchněte výhonky po pěti kusech na špejle na obou koncích.

2. Nyní si připravte marinádu. V misce smíchejte sezamový olej, sójovou omáčku, lisovaný česnek a sezamová semínka. Marinádou potřete chřest z obou stran, a poté ho taktéž z obou stran osolte a opepřete.

3. Na středně rozpáleném grilu opékejte s obou stran 4-5 minut. Při opékání chřest průběžně potírejte. Po opečení ihned podávejte.

Pokud si recept na grilovaný chřest oblíbíte, lze jej taktéž bez problému připravit v pohodlí svého domova na grilovací pánvi v kterémkoliv ročním období.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Vařený chřest s vejci na tvrdo a křupavou slaninou

    Snídaně 30 minut
  • Kuře s pečeným česnekem a rukolovým olejem

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Grilované artyčoky s kořeněným aïoli

    nad 60 minut