
Chlebíčky s českou chutí se selskou šunkou

Velmi snadné
16-30 minut
2/5
Česká
Svačina
Ingredience
Složení 10 porcí
- Vejce křepelčí 5 ks
- Ředkvičky 1 svaz.
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Mlynářská žitná veka 1/2 ks
- Šunka selská 200 g
- Rukola 2 hrs.
- Mikrobylinka hrášek 2 hrs.
- Vejce křepelčí 5 ks
- Ředkvičky 1 svaz.
- Krémový čerstvý sýr 200 g
- Mlynářská žitná veka 1/2 ks
- Šunka selská 200 g
- Rukola 2 hrs.
- Mikrobylinka hrášek 2 hrs.
Příprava
- 1V menším kastrůlku přiveďte vodu k mírnému varu a vložte do ní 5 křepelčích vajíček. Vařte je přesně 2 minuty a poté ihned zchlaďte v ledové vodě. Po vychladnutí oloupejte a dejte stranou.
- 2Omytý svazek ředkviček zbavený natě nakrájejte nožem nebo na mandolíně na tenké plátky.
- 3Plátky nakrájené veky potřete bohatou vrstvou čerstvého sýra. Poklaďte je plátky ředkviček a pár lístky rukoly.
- 4Přidejte úhledně nařasené plátky selské šunky a dozdobte rozkrojeným vajíčkem a několika hráškovými výhonky.
- 1V menším kastrůlku přiveďte vodu k mírnému varu a vložte do ní 5 křepelčích vajíček. Vařte je přesně 2 minuty a poté ihned zchlaďte v ledové vodě. Po vychladnutí oloupejte a dejte stranou.
- 2Omytý svazek ředkviček zbavený natě nakrájejte nožem nebo na mandolíně na tenké plátky.
- 3Plátky nakrájené veky potřete bohatou vrstvou čerstvého sýra. Poklaďte je plátky ředkviček a pár lístky rukoly.
- 4Přidejte úhledně nařasené plátky selské šunky a dozdobte rozkrojeným vajíčkem a několika hráškovými výhonky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.