×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Chilli marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Chilli marmeláda

Co budete potřebovat

4 větší červené papriky
3–5 chilli papriček
kousek čerstvého zázvoru podle chuti
200 g rajčat
100 vinného octa
150 g hnědého cukru
20 g citrusového pektinu

Jak na to?

Vykrájené papriky, chilli papričky i se semínky a oloupaný zázvor nasekejte v mixéru na malé kousky nebo pečlivě nakrájejte. Rajčata rozmixujte na kaši. Vše přesuňte do hrnce, přilijte ocet a za občasného míchání 20 minut vařte.
Cukr dobře promíchejte s pektinem a přisypte k zelenině. Dobře promíchejte a vařte na mírném plameni dalších pět minut. Až se směs začne přichytávat na stěny hrnce, znamená to, že dobře želíruje a je hotovo. Naplňte do připravených sklenic a pevně zatáhněte víčko.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Chilli marmeláda

Velmi snadné Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Rajče , Chilli paprička Magazín 12/2018 Počet porcí: 2-3 skleničky
(0)

Co budete potřebovat

4 větší červené papriky
3–5 chilli papriček
kousek čerstvého zázvoru podle chuti
200 g rajčat
100 vinného octa
150 g hnědého cukru
20 g citrusového pektinu

Jak na to?

Vykrájené papriky, chilli papričky i se semínky a oloupaný zázvor nasekejte v mixéru na malé kousky nebo pečlivě nakrájejte. Rajčata rozmixujte na kaši. Vše přesuňte do hrnce, přilijte ocet a za občasného míchání 20 minut vařte.
Cukr dobře promíchejte s pektinem a přisypte k zelenině. Dobře promíchejte a vařte na mírném plameni dalších pět minut. Až se směs začne přichytávat na stěny hrnce, znamená to, že dobře želíruje a je hotovo. Naplňte do připravených sklenic a pevně zatáhněte víčko.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s...
Brambory zapečené s hruškou a...
Brambory zapečené s hruškou a...
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Krajkové cukroví
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Karamelové řezy
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty