Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 ml vody
250 g cukru krupice
720 g třešní
1 citron

Postup přípravy

1. Připravte si nejdříve sirup. V hrnci smíchejte vodu s cukrem a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte lehce probublávat, až se všechen cukr rozpustí.

2. Do mixéru vložte omyté a vypeckované třešně, 20 g třešní ponechte na ozdobu v celku, vlijte připravený sirup
a přidejte 2 lžičky citronové šťávy. Vše rozmixujte dohladka.

3. Směs přelijte do uzavíratelné plastové misky a dejte zamrazit. Pravidelně po 2 hodinách směs vyndejte a prošlehejte metličkou. Takto opakujte 3-4×.

4. Servírujte zmrzlinovou naběračkou nebo lžící do skleněných misek a ozdobte zbylými třešněmi.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty